Feteasca Regala "Castle Rock" 2010 Recas


Are prospetimea de partea sa. La 14 lei (in Metro) este un alb de petrecere foarte bun.
Sigur, e putin atipica, cu notele sale bombastice de flori, fructe exotice, para, mar, banana, un usor rest de zahar ii asigura corpul, fiind destul de plin, cu citrica coapta, mar, caisa si un final repede trecator cu note ierboase si dulci-acrisoare de portocala coapta si piersica. Aciditate buna, chiar o usoara perlare, aproape de frizzante, alcool bine integrat. Easy drinking, easy going. E un vin distractiv, cu un raport pret-calitate bun. 77 pct.

2 comentarii:

Berbecutio spunea...

Cu cateva zile in urma eram intr-una din reprezentantele Recas din Bucuresti, iar doamna de acolo, care parea scolita la sursa il definea ca "model", sau mai bine zis etalonul acestui soi.

George Mitea spunea...

"Fiind un soi semiaromat, vinul tanar degaja o aroma originala, eleganta, de tip floral, usor de recunoscut.Gustul placut, bine conturat, plin de finete, este acrisor, ce aduce parca cu cel al unui mar romanesc de vara, ceea ce ii confera o personalitate aparte.Toate aceste calitati, fac ca vinurile de Feteasca regala sa fie recomandate a se consuma cand sunt tinere, pentru a le simti din plin prospetimea, fructuozitatea si aroma." Din cartea ilustrului Dr. Pusca.
As putea fi de acord cu doamna respectiva, dar aromele de fruct exotic parca nu se integraza bine in peisaj. Desi agreabile, fara indoiala, mi se pare ca sunt date de tipul de drojdie folosit, si mai putin de boaba de strugure in sine.