Rose Budureasca 2011 eticheta neagra

Dragilor, acum in prag de Primavara in Rose, hai sa vorbim de un rose nou de la Budureasca, pre care il veti putea gusta in localurile partenere ale evenimentului respectiv. El vine in gama de horeca a producatorului din Dealu Mare, cu eticheta amintind de costumele lui Gigi Becali, de altfel singurul lucru pe care il admir la omul respectiv. Are 13,5% alcool, este sec si e un asamblaj mai rar intalnit, in proportii egale, de feteasca neagra si pinot noir. 
Culoarea este un rose-somon, ceva mai inchis. In nas apar tuse de pepene galben si rosu. Gustul nu dezamageste, cu plinatate de pepene galben, si te poarta prin patria capsunelor si a fructelor rosii (coacaze, cirese). E zemos, dulce-citric, cu aciditate sustinuta si bine integrata, pare deosebit de baubil si se duce frumos si tot dulce-citric spre un finish in care apar si usoare nuante tonice, de grapefruit si piper negru proaspat macinat.
E un rose bine facut, care ofera si fruct si prospetime, fara a fi prea intrusiv sau agresiv. 30 de lei. E bine. 83 puncte rose.

Proaspat medaliat cu aur la Rose du Monde 2012, in Franta. O sa trebuiasca sa editeze contraeticheta la urmatoarele loturi:)

foto: crop dupa berbecutio.blogspot.com

3 comentarii:

Dan spunea...

Merge, e bun! Si Demisec-ul din gama inferioara corespunde asteptarilor publicului si mai ales are caracterul acela baubil specific Recas si mai nou Budureasca...:)

George Mitea spunea...

Am zis eu altceva? :)
Nu e de mirare ca sunt doi vinificatori din lumea noua.

Ciprian spunea...

eu tot ce sper e sa pastreze preturile la un nivel decent