Get the Gringo, dar si Castillo de Albai Rioja 2008

Vinul vine din Spania, e varianta joven a celor de la Pogos del Rey, adica fara lemn si alte nebunii, care e scoasa pe piata dupa vreo doi ani, caci tinerel o fi el, dar nascut in Rioja, unde oamenii nu-si dau copii afara din casa fara a le asigura o minima educatie. E tempranillo cu putina garnacha, gasibil in Carrefour la aproximativ 30 de lei, un pret corect avand in vedere cu cat se vinde la el acasa. Pago del Rey e o marca Felix Solis Avantis, cei care au impazit si Kaufland-ul cu gran reservele din la Mancha la 25 de lei. 
Vinul e agreabil, lin curgator, cu nas bizar de parfumat, amintind de flori uscate si fructe rosii. Gustativ e viguros,  cu taninuri nu teribil de agresive, dar obraznice, mai ales spre final, cu tuse de corcosude rosii coapte, cirese, prune, dar si impresii minerale si  tuse de ierburi aromatice cum ar fi coriandu. Finalul e piperat, pe fondul unei impletituri inteligente de aciditate si  alcool, dar si glicerinos, dulceag. Aduce ceva din sosurile asiatice dulci-picante. Nu e rau, nu e complicat, dar pare ca are destula vlaga in el sa anime petreceri, discutii, mai ales in jurul unui gratar. 81
Merge bine cu noul film al lui Mel Gibson, personaj intrat intr-o pasa mai proasta din pricina scandalurilor in care s-a scufundat in ultima vreme. De ca si cum asta are vreo importanta asupra felului in care joaca. Studiourile astea mari parca n-au iesit din era McCarthy. Si uite asa actori buni, scenarii bune, filme bune nu ajung in cinematografe, sau daca ajung nu sunt sustinute de promovare. Get the Gringo e regizat de Adrian Grunberg, la primul lui film ca principal, el colaborand cu Gibson si la alte filme cum ar fi Apocalypto si Edge of Darkness. Gibson si-a adus contributia la acest film si ca scenarist si producator. Puteti sa va faceti o idee urmarind acest trailer:
Cred ca v-ati dat seama cam ce soi de film este. E un film de actiune satisfacator,  cu un personaj carismatic, subestimat dar care in final se dovedeste a fi un bad-ass de prima mana. Joaca bine si pustiul din rolul secundar (Kevin Hernandez). La fel de ciudata si interesanta e imaginea penitenciarului mexican unde se intampla cam 90% din actiune, un mic orasel, cu restaurante, baruri, un loc unde trebuie sa platesti ca sa ai unde dormi, bizar dar probabil adevarat, intrucatva. Iar nenumitul personaj principal, Driver, desi cu sanse mici de supravietuire- un american in mijlocul traficantilor de droguri, organe, arme, etc. se dovedeste in scurt timp mult mai plin de resurse decat il banuiam. Ah, stiu ca suna ciudat dupa insiruirea de mai sus, dar filmul e catalogat "action-comedy". L-am gasit suficient de agreabil, si in acest sens asemanator vinului vorbitor de spaniola descris mai sus, pentru a merita 90 de minute din timpul meu sau al multora dintre dvs.

2 comentarii:

Ciprian spunea...

Hehe, l-am vazut si eu acum 2 nopti; daca ai vazut si Payback, misterul se mai rezolva oarecum. Am avut impresia ca e de fapt un soi de sequel "neoficial". Personajul lui Gibson are toate caracteristicile lui Porter din Payback (sa nu uitam ca nu stim numele adevarat in Get the Gringo)

George Mitea spunea...

Personajele seamana, intradevar. Poate ca drepturile le poaseda alt studio si de aceea nu au facut o legatura directa. Pe IMDB apare "Driver" ca personaj, exact ca-n "Drive"...