Domaine des Escaravailles "Les Sablieres" 2009

Cu ceva vreme in urma am gustat un Rasteau  de la acelasi producator (unde puteti citi si un pic de istorie). Acum cateva saptamani am stat de vorba cu Ciprian si cu mai genericul Cote du Rhone, un vin care ofera un feeling diferit. Imi amintesc Rasteau-ul care era oricum numai plapand nu, un vin puternic, mare si complex, un grenache 100%, exploatat la maximum.
"Les Sablieres" este un grenache, syrah si ceva carignan. Este un easy drinking, care fara a fi prea complicat, isi pastreaza echilibrul si reuseste sa te faca sa nu-i reprosezi prea multe, tocmai pentru ca e prietenos, inclusiv cu buzunarul, la mai putin de 8 euro.
Culoarea este rosie-rubinie cu reflexii purpurii, stralucitoare. Se vede in mijlocul paharului, daca te stradui. Nasul jongleaza cu tuse morocanoase, rustice, de pielarie si asfalt, poate si garrigue de langa drum, dar prunele si ciresele negre par a fi baza. In gura se releva delicios, prietenos, cum spuneam, trage spre o babeasca sau catre un beaujolais, asadar light, dar cu masura (14%!), cu fructe rosii coapte (zmeura, cirese), pe fondul taninilor si lemnului dulce, in rolul principal, cu participarea extraordinara a unei fatete minerale, pamantoase care duce vinul spre un final nitel amarui, cu tuse de pruna inca necoapta 100%. 
Pentru acest vin nepretentios, dar foarte bine facut, in clasa lui- 87 pct. Zgarcit, ca intotdeauna, pentru ca lui Wine Spectator i-a placut mai mult. 

3 comentarii:

Dan spunea...

De unde? Sau "de ou" cum ar zice francezul..:)
Frumoasa povestea, trebuia sa o mai repeti "encore une fois"!
Nu ma pot abtine...:)

George Mitea spunea...

de la prietenul nostru belgian, pe care cred ca-l stie toate lumea, de pe-acum

Dan spunea...

Mais oui, j'ai compris maintenant ...:)