Un vin pentru Attila Verestóy: Lacerta Sauvignon Blanc Reserva 2011

Acest vin este un private label pentru Attila Verestóy. 
Glumesc, dar imi inchipui ca asa-zisul "rege al cherestelei" (sau pe la spate- "spaima padurilor") s-ar simti foarte familiar in preajma acestui vin de la Fintesti- Dealu Mare.
Practic aromele datorate lemnului- e drept destul de "curate", chiar daca nu fine, vin in variate forme- de la pastaie de vanilie, la amestecuri florale- de lamaita si frezie, cu finish picant "ars", de cofetarie. In mijlocul sendvisului- fructe exotice- ananas din compot si limonada cu miere. De remarcat ca nivelul de alcool destul de serios (14,3) e bine ascuns printre pliurile acestea de patiserie.
Vinul pare fragil, in ciuda aromaticii impetuoase, fructul e ascuns departe prin padurile de stejar si de altfel, nu prea vad de ce ar da cineva cu entuziasm 65 de lei pe o sticla din aceasta, in fara iubitorilor de vinuri albe baricate 12 luni.
Cum nu sunt unul: 78 pct. 
Apropos, si-a pus cineva problema cati copaci sunt taiati anual pentru baricarea inutila a milioanelor de vinuri din lumea asta? Adica, nu-i ciudat? Mai ales in zilele in care aproape orice om are atasat la semnatura emailului de serviciu sloganuri gen "think before you print"... 

0 comentarii: