La o Feteasca Regala 2012 Gramma (Casa Olteanu) cu inspectorul Luther

foto: Mihai Oprea
Un vin puternic (14%) si liniar in exprimare, cu aromatica florala, cu impresii fructate de pere, mar si gutuie, care ii confera o textura gustativa destul de densa. In plus este sesizabil un filigran vegetal, dulce-astringent, amintind de tulpina de mohor sau de rubarba insiropata. Un DOC Bucium-Iasi, de gasit la 35-40 lei in magazinele specializate. 83 pct.
Alcoolul fiind bine integrat, licoarea se bea cu usurinta, dar sa aveti in minte proverbul  "pisica blanda zgarie rau". Totusi e un bun vin de acompaniament, fie la masa, fie- cum a fost cazul meu- serialul politist produs de BBC- Luther.
Un serial foarte bine scris de Neil Cross, cu personaje bine conturate si complexe, din care se desprind inspectorul John Luther (jucat de Idris Elba, mare om!) dar si Alice Morgan- o psihopata criminala foarte...simpatica (da, stiu, trebuie sa vezi ca sa crezi). La nivelul tramei sunt interesante alegerile aproape imposibile pe care inspectorul Luther trebuie sa le faca. Pe scurt- profesionist facut, profesionist jucat- tot ce mai trebuie este un spectator profesionist. Asa ca fuguta la calculatoare sau pe e-bay/amazon.

0 comentarii: