Un vin romanesc din 2001

Caramiziu cu licariri rosiatice. Nas de vin de Porto, tabac si carne uscata,  miez de nuca, condimente, lasa impresia de alcool, desi nu prea cred ca e acolo. Gust unidimensional, de cola. Post gust lung in care se concentrează tot taninul.
Asadar, vorbim de un vin a carui complexitate aromatica nu este egalata de gust. Un lichid baubil, dar care nu ofera o placere prea mare. Se mai intampla. 
Mai ales daca vinul e din 2001, romanesc, costa (azi) 14 lei, si cel mai important lucru- e o "gran reserva" de hypermaket, adica a zacut ici-colo pana a ajuns (inexorabil, se pare) in Billa din Micro 39 (Galati). Deja stiti subiectul, Ciprian fiind client fidel. 
Mai surprinzator e faptul ca desi a fost supus la cazne teribile nu a decazut total. Cine stie cum ar arata o sticla pastrata in conditii optime?