Domaine Ceptura Blanc 2011 Davino

foto de Ciprian Haret
Asa cum in rosu cupajul de cabernet, merlot si feteasca a ajuns un soi de blend specific franco-roman, pe axa Bordeaux-Dealu Mare, tot asa in alb se pare ca sauvignonul, feteasca alba si rieslingul italian se impaca de minune in acelasi stil original romanesc, primitor cu strainii. Pana la urma rezultatul conteaza. 
Albele Davino au stat destul in umbra rosiilor, dar undeva, candva, intr-o seara friguroasa, la Bucuresti, cupajul alb Revelatio (sb+fa) a parut ca isi justifica numele.
Asa ca atunci cand Ciprian a pus pe masa  ruda alba a deja ilustrului DCR, avem deja unele asteptari. Care s-au confirmat. E o jivina cu cap mediu, trup robust si indesat si o coada nu foarte lunga, dar suficienta pentru 86 pct. Aromatica de flori (soc, lamaita) si fructe albe, un usor iz de zahar ars, ca de mere caramelizate, mango si radacinoase. In gust, plin, robust cum ziceam, cu tuse nu prea luxuriante de  corcoduse galbene, limonada si un final cu aliura minerala, usor cretoasa, amaruie. Lasa impresia de vin pe care te poti baza, care aduce lucruri bune si cand prospetimea s-a mai dus, deci capabil de o moderata maturizare. 
Costa in jur de 80 lei, si pana la urma, dupa atatea carcoteli anterioare, las garda mai jos si zic: asta e, dai un ban, da' n-ai surprize.

0 comentarii: