Cu K de la Kinky: Erotikon 2008 Cabernet Sauvignon 2007

Asa scrie pe eticheta- Erotikon 2008, dar pe contra-eticheta aflam ca e un cabernet din 2007. Nu stiu exact
la ce s-au gandit cand au trecut doua date, dar cert e ca la oamenii carora nu le prea place sa fie bulversati- nu prea au facut-o.
La ultima degustare din Turn eticheta a fost un lung prilej de discutie. Nici nu prea imi vine sa pun poza, nu ca as fi vreun mare pudic, sau ca n-as avea destul rafinament artistic din acesta cam pervers, dar mi-e sa n-o raporteze cineva ca indecenta si ma trezesc cu alta belea pe linia blogger/facebook (hai sa pun una mica, bine ca nu-i cu verso, ca acolo e si mai si). De remarcat ca din opt participanti nimeni nu a fost entuziasmat de ceea ce vedeau. Bine, pare a fi un vin pentru oameni si petreceri kinky gen Eyes Wide Shut, ori degustarile noastre nu sunt atat de progresiste.
Asadar, IG-ul Dealurile Olteniei s-a prezentat cu arome de padure (forest floor, zice lumea pe afara), menta, tutun, dulceata zaharisita, carne uscata. In gust fructele se releva mai clar cu tuse amalgamate de cirese, prune, coacaze, cu taninozitate si densitate pe final- unde gasim tuse de praf de cacao, afine si o varietate de condimente, dupa gust. Bun, serios. 85 p. 
Mai are sange in instalatie, ca sa fiu in ton cu ideea.
Fascinanta este si epopeea pretului care de pe la vreo 60 de lei a ajuns in zilele noastre la peste 100, asa dupa un google rapid. Asta e, pana la urma e de colectie, in adevaratul sens al cuvantului. 
Imi si inchipui un milionar german in varsta, miscat de tot soiul de fetish-uri selecte, coborand in pivnita/dungeon sa stearga praful de pe etichete.

*Ilustratiile sunt semnate de artistul plastic Ciprian Paleologu, conceptul apartine lui George Moisescu, iar vinul e adus la indeplinire de oenologul Veronica Gheorghiu. Au fost produse 2000 de sticle. 

2 comentarii:

Dan spunea...

Dupa o anumita varsta apreciezi mai greu rafinamentele astea erotice...:D
Nici eu nu ma omor dupa ostentativitatea etichetei respective..:D Dar vinul e bun.
L-am vazut la un Goodwine, nu mai stiu care. Deh varsta.
Retin doar ca era singura sticla infasurata si tinuta ascunsa de privirile vizitatorilor la stand..:D

George Mitea spunea...

De ce, ca doar trebuia sa fii major ca sa intri? Si apoi, o bagi pe aia cu "e arta, domnule, nu pornografie". Oricum indrazneata initiativa, iti trebuie ceva "erotikon" ca sa iesi pe piata cu asa ceva:)