Vinurile Petrovaselo, asa cum au aratat lunea trecuta

Vreau sa spun din capul locului, fara sa fiu intrebat, ca mi se pare ca ceva nu e in regula in strategia de marketing a unui producator "debutant", care iese pe piata cu un vin de 20 de euro, din vii de 3 ani, etichetat vin de masa, deoarece atat fermentatia cat si imbutelierea au avut loc in alta tara, in acest caz- Italia. E drept ca respectiva crama italiana e foarte cunoscuta- Winecircus, dar e ciudat, nu-i asa? Intre timp am inteles ca Vigna srl (cum se numeste firma din localitatea Petrovaselo) si-a finalizat crama, iar vinificatia se va desfasura la fata locului, in judetul Timis.
sursa foto: cipwine.blogspot.com
Spumantul Bendis e si el produs  in Italia (din struguri romanesti). Ce idee buna, si-au spus vecinii mai mari de la Cramele Recas, care au lansat de curand doua spumante, in gama Sole, dupa aceeasi manevra.
Bendis e un spumant rose, brut, despre care am scris pe larg AICI.
Alb de Petrovaselo 2011 este un chardonnay cu tuse de acetona, piersici, pere si in gura e plin, cu mere si pere, destul de crocant. 81
Rosu de Petrovaselo 2011 e un cabernet cu arome de coacaze si ciocolata cu lapte si mult, mult alcool- 15%, ceea ce creaza o usoara dezechilibrare. Un vin de 78-80 pct.
Ovas 2009 e tot un cabernet de 14% alcool. E un vin ok, new-world, cu arome intempestive de cafea, adieri forestiere, coacaze si mure, dens, balsamic. Prea tare, prea mare, prea ca in...Australia. 83. E un vin bun, daca iti place stilul. 70 de lei. In scadere, pentru ca la lansare a fost mai scump.
Otarnita 2010 e un pinot noir dezamagitor. la prima impresie aduce tuse cerneloase si de ciocolata, dar se instaleaza imediat note de cauciuc, care se repercuteaza, din pacate si in gust. In rest, suc de cirese, acrisor, dar lipseste kick-ul acid specific soiului. La banii ceruti (57) imi pot lua un pinot chilian de mare angajament.

Insa, dupa feteasca neagra "Melgis" si chardonnay-ul  mai serios numit "Malentine", vinuri care nu sunt inca disponibile, dar pe care am avut sansa sa le incerc la Goodwine, cred ca viitorul suna bine pentru Petrovaselo. Ar trebui totusi, sa-si faca putina ordine in ganduri.

PS: Aceste vinuri au fost aduse la "degustarea la inaltime no.3", de saptamana trecuta, de Vinescu.ro

0 comentarii: