Un nou concurs la inaltime cu un castigator surpriza

In Galati "la turn" are diferite nuante. Pentru majoritatea locuitorilor orasului, a carui soarta e legata oarecum de Combinatul Siderurgic, "la turn" semnifica o cladire administrativa unde se tin sedintele sefimii din combinat, se aduna muncitorii nemultumiti sa protesteze si ocazional sa sparga niste geamuri.
Ei, pentru mine, Ionut Popescu, Ciprian Haret si Costel Plesoianu (invitat special), "la turn" incepe sa aiba o semnificatie mult mai placuta. E vorba de degustarile gazduite de exoticul restaurant Perla Dunarii, situat in varful turnului de televiziune din Galati, alimentate de participanti, mai ales de acela dintre noi care are un magazin virtual de vinuri. Asa-i trebuie!
Grupul de lucru a avut o serie interesanta si diversa spre competenta sa analiza.
De acesta data las notele de degustare pentru alta data, dar va voi impartasi cateva impresii pe scurt. 
Cele trei vinuri de la Bodega Arzuaga s-au prezentat bine, dar desigur intre chardonnay-ul Fan D.Oro 2010, Crianza 2009 si La Planta 2010, Crianza a iesit cel mai bine, chestiune sustinuta si de diferentele de pret, pana la urma. Chardonnay-ul e un vin ok pentru fanii albelor baricate, La Planta 2010 cu tot renumele sau de vin al casei la Burj al Arab nu este decat un vin de consum curent bine realizat, iar despre crianza puteti citi mai multe aici.
Pentru varietate, Ionut ne-a propus si cateva vinuri de la Casa de vinuri Iordache, din Dragasani. Cramposia 2011 aduce senzatii olfactive indicand oarece probleme in crama. Nu am indraznit s-o si gust. In schimb cabernetul sauvignon 2010, vin de 18-19 lei, mi s-a parut curat, suculent, light, vin de voie buna,  reusit, mai ales in aceasta raza de pret. As zice ca e de peste 80 pct.
Au mai urmat, spre delectarea spectatorilor: un Montepulciano d'Abruzzo Unico 2010 de la Tenuta Ulisse, un vin mediu, si la vorba si la port, destul de prietenos, Dona Matilde 2009, un vin portughez din Douro, foarte light si juicy si cu o patina speciala data de varietatile exotice din cupaj, pur portugheze, si propunerea mea pentru respectiva seara: Merlot 2007 de la Wine Princess, Arad. Acesta s-a dovedit, fara a gresi prea mult, cel mai bun vin al serii, treaba care m-a bucurat firesc, mai ales ca am platit 32 de lei pe el, cu doar cateva ore inainte, dintr-un magazin  Sellgros. Un merlot extrem de tipic, chiar best buy la pretul sau, despre care am amintit in treacat aici. Echilibrat, cu aciditate si fruct pur, lucratura maiastra la pretul asta, va zic. A fost singura sticla care s-a baut in totalitate, mai ales ca s-a dovedit si food-friendly. E un exemplu ca exista cateva vinuri foarte bune, dar nebagate in seama, acolo, uitate in rafturile marilor magazine.
Pe data viitoare!
credit foto: Ciprian Haret

0 comentarii: