Burgund Mare 2009 Wine Princess (Arad)

Iata inca un vin de o onestitate dezarmanta. Seamana cu acei oameni neaosi, simpli, care nu incerca sa fie ceea ce nu sunt, si chiar daca nu sunt prea mult, intr-un fel tocmai suprapunerea aproape perfecta intre ceea ce exprima si ceea ce este imprimat in sine ii face agreabili, simpatici.
Asa e acest burgund mare, soi sinonim se zice cu baufrankisch si kekfrankos, cu nas rustic dar intrigant, cu tuse pamantoase, vegetale, amintind paternitatea burgunda, cu arome de visine si compot de prune, in gust relevandu-se ca un vinutz catifelat, suculent si balansat. 
Eu zic ca la 25-27 lei (in Real, Selgros, etc.) face banii. Decat sa puneti portofelul la cura de slabire pe tot felul de impopotonaturi autohtone, si daca vreti ceva care merge sigur, prietenos, fara taninuri care sa promita cine stie ce invechire de 20 de ani, dar de fapt mint ca politicianul in campanie, mai bine va intelegeti cu acest mester serios, care livreaza ce a promis la timp. 83. Despre 2008, care se mai gaseste inca prin magazine ici-colo, aveti o parere aici.

Din alt punct de vedere iata un exemplu despre cum se plimba ochiul lui Sauron prin media online. Zice un blogger ca un vin e bun, dupa care 3-4 incerca si ei, si asa ajunge producatorul sa beneficieze de o atentie, ca sa nu-i zic publicitate, absolut neintentionata. Daca faci vin bun, chiar fara sa te bati cu caramida in piept din cauza asta, noi astia-degustatori neprofesionisti- o sa te laudam fara rezerve. Poate nu ti-o folosi prea tare, dar macar cateva zeci de sticle tot o sa vinzi in urma relevatiilor din turnul de televiziune din Galati, si care au continuat iata tot acolo, de aceasta data gratie lui Ciprian (de la care am imprumutat si poza), care a furnizat vinul spre degustare.

2 comentarii:

Dan spunea...

Da!!! S-a deschis sezonul la Wine Princess..:D
In universul asta nostru romanesc, presarat cu vii de 3-4 ani, baricuri si pretentii financiare exagerate, un vin corect, direct si simplu va face furori...Am zis! :D

George Mitea spunea...

Eu am o vorba mai plastica: "in tara orbilor, chioru-i imparat"