Un vin cu denumirea luuunga si descriere scurta

1. Gros Plant du Pays Nantais, 2. Sur lie, 3. 2011, 4. Folle Blanche, 5. Les Chais Reunis, 6.L'Ame du Terroir, 7. descriere

1. Apelatie protejata din partea atlantica a Loarei (departamentul Loire-Atlantique), din jurul orasului Nantes. Pentru soiul utilizat vezi pct. 4.
2. Sur lie, insemna ca vinul e tras in sticla direct de pe drojdie. Aceasta tehnica, intalnita si in cazul unor chardonnay-uri de clasa, dar si in cazul muscadet-ului, ar da vinului o nota usor prajita, de alune de padure. 
3. anul de productie
4. soiul de vita de vie. Mai sunt 3000 de hectare plantate pe Valea Loarei. Inainte de filoxera era unul din soiurile cele mai utilizate in productia de cognac. Astazi insa importanta lui a scazut. Dupa canon, vinurile obtinute sunt extrem de seci si acide. Asocierea castigatoare: midii.
5. producatorul, de fapt negociant-ul.
6. L'Ame du Terroir este o gama de vinuri produse pentru retailer-ul francez Cora. Pretul acestui exemplar: 14 lei.
7. Vin franc, la propriu si la figurat, cu 12% alcool. Nas floral si proaspat, gust simplu si extrem de acid, cu mar verde, suculent si cu variatii minerale, pe final. Asocierea cu scoici si alte asemenea este o alegere evidenta. Fara mancarea potrivita insa, poate fi destul de agresiv. 76 





0 comentarii: