Billecart-Salmon Rose NV, cu snur de Martisor

Ce poate fi mai potrivit in prima zi a primaverii decat niste bule fine de la mama lor, adica din Champagne? Si oricum, cromatic vorbind, daca culorile Martisorului s-ar amesteca- cam asta ar iesi. Doar ca acesta e mai lichid si mai gustos.
Si nu orice, ci un produs al unei crame renumite- Billercart-Salmon! Si nu orice culoare, ci rose! 
Amu' n-am incercat eu foarte multe sampanii, ca deh! pretul nu-i pentru orisicine (in acest caz 350 de lei, unde-i mai ieftin), dar cred ca aceasta e una din cele foarte bune.
Colorul e rose-pal, bule fine, mici, efervescenta stas. Mirosul aduce tuse citrice-aromate, ca de portocala proaspat decojita, pere, fragi.  Exista si o fateta florala, delicata. Tusele tipice spumantului, in general- unt sau drojdii (fie ele foarte fine) sunt in acest caz secundare. Gustul e deosebit de fin, foarte echilibrat, e ca o spuma cu arome de portocale si fructe rosii (my pick: zmeura). Pe final impresioneaza papilele cu o nota durabila, dar fina, delicata, de zmeura si picanterii ierboase.
Desi foarte, foarte buna, aceasta sampanie are doua defecte capitale: 1. se duce prea repede pe gat, si 2. am mentionat cat costa?  In rest, as bea treaba asta de dimineata pana seara, si nu de unul singur.

2 comentarii:

Dan spunea...

Deci licoarea de mai sus da dependenta...
Dar cu siguranta doamnele si domnisoarele isi doresc altceva de aia 350 de lei..:D

Cel putin eu as fi privit ca si cand as veni cu o mulineta Shimano cu "n" rulmenti pe post de martisor ..:D

George Mitea spunea...

Stiu si eu, cunosc unele doamne care s-ar bucura sa primeasca o mulineta lux. Iar de champagne, cine te pune sa spui cat costa. Nici nu-i frumos, pana la urma:)