Guigal Crozes-Hermitage 2009, un vin sonor

Vinul produs de Guigal in aceasta apelatie din nordul Rhonului e un syrah 100%, dupa specificul locului. Mi-a inselat asteptarile. Dar in sensul bun. Gandindu-ma la multimea de puncte parker ma asteptam la un gem lichid, dar ma bucur ca n-a fost asa.  
Profilul aromatic se poate trasa dupa urmatoarele coordonate: masline negre, uscate, jamon, coacaze rosii si negre, atacul releva o licoare de corpolenta medie, iar in gust apar cirese negre, prune, ciocolata, si un finish bitter-sweet, picant cu ierburi aromatice si piper negru. 13% alcool, procent care nu sta in calea placerii. E un "autoimport" de vreo 14 euro (pe pe un site din Franta), cu toate taxele incluse. In Romania il puteti lua de aici.
89 pct. 
Dar e altceva care mi-a placut. E ceva nelinistitor in acest vin, pare viu, miscator, difera de la inghititura la inghititura. Iti da sentimente difuze, ca il stii de undeva pe tipul ala, dar nu mai tii minte de unde, sau ca acela apasator ca aveai ceva de facut si ai uitat ce, si te surprinzi mergand catre un ceva uitat, iar vreme de cateva clipe nu stii daca sa te intorci sau sa continui sa mergi. 
Merge bine cu o vreme ploioasa si cu:





0 comentarii: