Zestrea Murfatlar Chardonnay 2006 Editie unica

Sunt multi cei care ofera editii limitate, dar numai Murfatlar ofera editii unice. Ma gandesc ca dupa realizarea vinului se impusca oenologul, se incendiaza via si se planteaza deasupra loboda si lucerna. 
Avem si alte marturii ale unicitatii- botlegău care ne aminteste iar ca e editie unica, in cazul in care n-am fost atenti la eticheta. Care in sine aduce a macrameu, ceea ce e cool, ca in fond e de zestre si artizanala. Logic gatul are ceara turnata, care din fericire se desprinde destul de usor, dar partea intr-adevar kitchioasa e ca protejeaza o frumusete de dop sintetic. 
In fine, turnam si ne bucuram de culoarea frumoasa, de vin dulce matur- un auriu intens avand si usoare tuse chihlimbarii. Nasul e destul de serios, intoxicant, cu toate fructele confiate si gutuile si coaja de portocala zaharisita, cu miere, pe care le sesizezi o fractiune de secunda si in atac. Gustativ se resimt niste mandarine si lamai oneste, mai degraba in combinatii cu dulceturi si fructe uscate, dar e placut si destul de reconfortant gustul. Se bea cu placere si destul de rapid, in ciuda faptului ca aproape nu are remanenta. Dar e un dulce bun pentru pretul sau ( Selgros, 25 de lei, 83 pct) si sincer va spun ca e mai baubil decat sauterners-ul de 30 de lei din Lidl pe care il aveam deschis in aceeasi era istorica. Care frantuz e de anul trecut, nu de acum 7 ani. Al nostru zice ca e late harvest sau cules la innobilarea boabelor si ca are 12% alcool (dar pare mai usurel, asa dupa alcoolmetrul vivant din dotare). Nu-i rau ce au facut cei de la Murfatlar, pretul e decent, dar...ceara si dop sintetic!? 
Chiar si asa, e probabil ca intr-o clipa de ratacire o sa-l mai cumpar.

PS: cand mi-oi gasi telefonul o sa pun si-o poza mai revelatoare. Pana atunci iata una furata de la Madalin Simion  (edit: mission accomplished)