Chateau Crillon 2011 (Franta)


Ce sa va zic, am gustat cate ceva din oferta noua de la Lidl. Nu m-a dat nimic pe spate, dar nici n-am fost cumva dezamagit.

Azi sa luam in vizor Chateau Crillon 2011 AOC Ventoux, adica Cotes du Rhone, adica grenache, syrah, mouvedre- pe scurt GSM. Culoarea e rosie-rubinie cu nuante purpurii, dar ceva mai putin intensa decat m-as fi asteptat de la un astfel de vin, mai ales tanar. Oftactiv livreaza pamant, dulceturi, cacao tutun, condimente, piper, cuisoare, ardei gras si lemn ud, iar gust: afine, visina, curmale uscate, cu tuse finale piperate si de rozmarin pudra.  Alcoolul (14%) isi cam face de cap. 81-82, 25 lei, Lidl.

Astazi, in timp ce imi pregateam fiica pentru gradinita, am avut sentimentul de "luni-dimineata", dar nu cel de azi, plin de grijile unei noi saptamani, a planurilor amanate de vinerea trecuta si a facturilor scadente, ci lunea din studentie, lunea cu academicianul Alexandru Surdu, care din motive de neinteles isi pusese cursul luni la ora 8. De fapt...nu-i chiar asa de surprinzator intrucat sub aspectul sau domnos mi s-a parut intotdeauna ca vad un rigid general prusac, drept ca o lopata de campanie, cu cizme imaculate si desigur- monoclu. 
Adica, stiti dvs. unii sunt satui de munca la ora 8, dar pentru un student la filosofie ora aceea e stranie, pentru ca nu s-a intalnit prea des cu ea. 30 de minute de calatorit cu metroul. Sincer dintre toate statiile de metrou, cea mai impresionanta era Titan, sigur in sensul arhitecturii socialist-realiste, dar fata de alte statii, depersonalizate si despuiate de orice imbracaminte estetica, Titan mai era cum mai era.  
Si ma gandeam cum ar fi fost ca, intr-o dimineata, in drum spre matinalul curs, sa ma dezmeticesc pe un peron care sa arate asa:




In caz ca va intrebati, e vorba de metroul din Stockholm. Dar m-am trezit din reverie. La 8.40 se inchide usa gradinitei.

0 comentarii: