Un vin de okazie- Remelluri Reserva 2007 (Spania)

Acesta este un vin pe care l-am cumparat de pe Okazii.ro, de la o persoana particulara din Buzau. Am platit fix 40 de lei, o parte bucuros (pentru ca face cam dublu), dar si temator (cum ar fi oricine care cumpara lucruri de pe site-uri din acestea).  Granja Nuestra Señora de Remelluri este o crama veche, cu 150 de hectare plasate strategic in Rioja. 
Vinul a stat 16 luni in baricuri, si este 90% tempranillo si restul impartit egal intre graciano si garnacha. E un rosu rubiniu intens, cu aroma complexa, dominata de tuse de trufa de ciocolata, condimente pudra, pielarie si tutun, cireasa-visina. In gust apar tuse mai dulci, glicerinoase, de compot de prune si visine, si un final lung, dominat de lemn- arome calde si persistente vanilate, ca de dulceturi. Taninurile sunt fine, iar alcoolul (13.5) este bine ingesuit intre tesuturile extractive, minerale, glicerinoase si afumate ale vinului.
Licoarea se gaseste pe drumul principal din Rioja, la intersectia R.Parker cu Jamie "Authentic Wine" Goode. Adica aduce si satisfactii parkerizatilor cu aromele sale de fructe zaharisite si gemuri, dar cumva reuseste sa-si pastreze integritatea si cat de cat- echilibrul, pe langa performanta de a fi un produs eco, biodinamic si adus pe lume "naturel", cu drojdii salbatice, native. 
Un vin memorabil. 92 pct

2 comentarii:

Florin Ispirescu spunea...

Aoleu, l-a scumpit omul, acum il da cu 70 de lei :)

George Mitea spunea...

totul e negociabil pe lume:) sigur, ca sa ai ce negocia ar trebui sa iei mai multe sau chiar si altele, pentru ca nu-i singurul vin pe care il are de vanzare