Vinul.ro nr. 31

Acest numar al Vinul.ro a aparut mai devreme decat de obicei. Probabil baietii au treaba cu Premiile de excelenta. Oricum, e un numar special dedicat Germaniei si abunda de interviuri. Interviuri cu Gm-ul Heinrig Romania- Andrei Ghegoiu, si cu omologul de la Carl Reh (Crama Oprisor)- Gabriel Roceanu.
Lansarea Alira se regaseste in acest numar, precum si vizita la Cramele Recas. Ambele evenimente au fost relatate si de subsemnatul (aici si aici).
Urmeaza o trecere in revista a vinurilor unguresti Nyakas- o surpriza placuta, se pare (despre chardonnay-ul lor am scris aici) , un interviu cu Cristian Lupsa, omul din spatele "decat o revista", dar si cu Dan Ivan (ceo la Sanofi-Aventis: Medicamente! Medicamente!).
Se mai trec in revista wine-barurile de la noi (cam putine!) si concursurile internationale mai serioase. Valentin Ceafalau scrie despre ipoteza existentei unui manelist connoisseur in ale vinului (yeah, right...), iar Cezar Ioan scrie despre nevoia de frumos (melancholia, moncher!).
Recomandarile mele de la pagina 30 sunt: Loup du Pic 2004, Gerard Bru, Franta si Aligote 2009 Casa Olteanu.

2 comentarii:

Costin Patrascu spunea...

Cum ma pot abona la revista vinul.ro? N-am reusit sa ma lamuresc pe site...

George Mitea spunea...

Buna intrebare, vad ca pe site nu-i nici un link vizibil. Dati un mail la office@vinul.ro. Ar trebui sa va raspunda cineva.