Inca 4 zile de inscrieri la Premiile de excelenta Vinul.ro 2010

Au mai rămas 4 zile pentru înscrierea la „Premiile de Excelență Vinul.ro”

București, 11.10.2010. Revista de specialitate Vinul.ro organizează în perioada 25 – 29 octombrie „Premiile de Excelență Vinul.ro, concurs de vinuri cu juriu internaţional. Evenimentul va avea loc în București la Centrul Aroma (Centrul pentru Excelență în Tehnologie Alimentară). Prin acest demers, Vinul.Ro încearcă să realizeze o ierarhie cât mai obiectivă a vinurilor românesti și străine disponibile pe piața autohtonă. În ceea ce privește obiectivele, concursul și-a propus relansarea credibilității vinurilor, recondiționarea ideii de valoare destinată consumatorului și informarea obiectivă a acestuia.

Față de ediția din 2009, anul acesta a fost introdusă o nouă categorie de jurizare. Pe lângă cea în care vor fi analizate și punctate vinurile din marele retail, această nouă secțiune este destinată vinurilor non-retail (distribuite doar în hoteluri, restaurante, cafenele, firme de catering etc). Astfel, producătorii, importatorii sau distribuitorii de vinuri vor avea posibilitatea să înscrie în jurizare probe care nu există în marile magazine. Din fiecare probă, producatorii vor trimite câte două exemplare, care trebuie să ajungă în posesia organizatorilor până la data de 15 octombrie 2010. Taxa de participare pentru secțiunea non-retail este de 35 euro / proba + TVA.

Degustările se vor realiza în orb, garantându-se un anonimat total al probelor. Sesiunile de degustare se vor desfășura pe parcursul a trei zile. Comisiile de jurizare vor fi compuse în majoritate din jurnaliști străini specializați în domeniul vinului, de la publicații cu tradiție, reputație și notorietate. Acestora li se vor alătura și specialiști și jurnaliști români. Au confirmat deja interesul de a face parte din juriu personalități internaționale ale lumii vinului precum: Yves Paquier (Elveția), Liliane Turmes (Luxemburg), Wilfried Moselt (Germania), Marc Dworkin (Franța), Roberto Gatti (Italia), Antonio Maria Casado Tome (Spania), Julia Kostadinova (Bulgaria) și Gergely Barsi Szabo (Ungaria). Șefii de comisii vor fi aleși din rândul jurnaliștilor străini.

Prin organizarea acestui concurs, Vinul.ro va încerca să promoveze un standard de calitate a vinurilor de pe piață, cu certificare independentă și imparțială. În urma centralizării rezultatelor, va fi organizată o gală în care vor fi anunțați câștigătorii. Comunicarea lor va avea loc după finalizarea festivităților, prin intermediul Vinul.Ro, al publicațiilor partenere și prin intermediul celorlalte mijloace de informare publică. Rezultatele vor fi comunicate și în media de specialitate internațională.

Contact: Alexandra Holhoș PR&Editor www.vinul.ro 0744.988.894; 037.278.30.58



0 comentarii: