Vinul.ro nr. 30

In acest numar al revistei Vinul.ro veti gasi doua analize asupra unor soiuri arhicunoscute, asa cum se prezinta ele la raft.
Rieslingul sta cam rau, avand in vedere ca cel mai bun in top(V-legend 2009 de la Recas ) a luat 76 de puncte, urmat la ceva distanta de fratele mai mic (Schwaben Wein 2009)- 70pct. Restul e tacere.
Dam pagina si ajungem la Merlot. Aici lucrurile stau mai bine. 1. Prince Matei 2008- Vinarte(84); 2. La cetate 2008- Carl Reh/Oprisor (82), 3. V legends 2008 Cramele Recas(79) la egalitate cu Prahova Valley Special Reserve 2007. Interesanta si ingrijoratoare (pentru producator) este involutia celor doi juniori de la Rotenberg carora nu le-a priit statul in raft (Menestrel-76, Rapsod-71!).
Juratii Premiilor de excelenta zic una alta despre criza, concluzia fiind ca...este, Serban Damboviceanu isi prezinta noile vinuri si bazinele de beton, ceva despre Davino si noile lor vinuri, evaluare importurilor chiliene a celor de la Vinchile (vinuri destul de scumpe si destul de bune, pare-se), interviu cu Bobby McFerrin (Aha! Don't worry be happy!), doua articole interesante despre taxa pe dop (asa cum e la altii, ca la noi nu e) si despre frigiderele specializate.
Valentin Ceafalau ne promite o analiza comparativa a vinurilor asa cum se gasesc la raft si asa cum vin de la producator, iar Cezar Ioan propune o noua intampinare (sau "concluzii scrise") in procesele de constiinta pe care le ai cand te ocupi de vin.
In sfarsit, recomandarile mele sunt de gasit la pagina 30 si sunt Clos Gebrat Crianza Priorat 2007 si Cadarissima 2008 de la Wine Princess, Arad.
Enjoy!

0 comentarii: