Terra Romana Rose 2013 SERVE

Exista o categorie de vinuri in care expresia anului din care provine nu este esentiala. Nu pentru public, cel putin. Acestea sunt vinurile rose, vinuri care spre deosebire de cele rosii complicate, trebuie sa livreze aproximativ acelasi lucru an de an. Si sigur, aici intra in scena oenologul care trebuie sa-si puna inspiratia si cunostintele la lucru pentru indeplinirea acestui scop. 
Clientul amator de roze vrea sa gaseasca in pahar aceeasi prospetime si finete, aceleasi arome placute de trandafiri, zmeura si pepene galben ca in fiecare an. Si editia 2013 nu dezamageste asteptarile. Melanjul de feteasca neagra si merlot, 13,5% alcool,  aduce exact aceste repere asteptate. Un vin usor de baut, care isi joaca existenta intre o aciditate obraznica si o amabilitate delicata. 
Are si in acest an acelasi pret- aproximativ 35 de lei- si face banii. Eu zic sa nu stati prea mult pe ganduri, mai bun decat e acum n-o sa se mai faca. C-asa-i rozeul, fie si cel realizat intr-un stil mai elegant, cum e cazul de fata.
83-84

0 comentarii: