Vinul.ro nr. 51

Acest numar debuteaza cu editorialul lui Cezar Ioan care atrage atentia asupra noilor tendinte a colosilor de a-si consolida diviziile premium si drept urmare de a produce si vinuri de calitate.Se trece in revista Primavara in Roze si se anunta Vara in alb. Se trec in revista noutati de la Avincis, Domeniile Vanju Mare, Tenuta Ulisse, Jidvei, DDM Urlati, Murfatlar, Samburesti, Halewood, Budureasca, Liliac, Taittinger (producator de champagne a carui material dedicat beneficiaza si de calatoria de documentare a lui Valentin Ceafalau, care a bifat cu acesta ocazie si Chablis Laroche, dar si Pascal Gitton). Valeriu V. Cotea recenzeaza noua editie a volumului "Marea carte a degustarii vinului" a lui Viorel Stoian. Aflam mai multe despre Dan Muntean, directorul Halewood, despre efectele depozitarii precare a vinurilor(Dan Micuda), de la Otilia Chirita despre pachetele "corporatiste" oferite de diversele crame din Romania, despre BIWC, competitia vinului balcanic la care au fost prezenti trei Master of Wine, si de la care am lipsit nemotivat(Horia Hasnas). Grecia beneficiaza in acest numar estival de cateva pagini- despre Porto Carras din Halkidiki(Horia Hasnas) si trecerea in revista a podgoriilor, cramelor si varietatilor existente(Otilia Chirita). SUnt si treburi gustoase, ca de obicei, recomandate/gatite/fotografiate de Marian Timofti, Nicolai Tand,  Razvan Voiculescu.
M-am aliniat si eu pretentiilor estivale, si astfel, recomandarile mele din acest numar(pg. 54) vin din Grecia si sunt Ditikos 2011 Livadiotis si Katogi&Averoff Red 2008.