Thörnicher Ritsch Beerenauslese 2010 Weingut Geiben (Germania)

Bun, domnule. Vorbim de un alb dulce de clasa superioara, cu peste 120 grame zahar, temperate de 11 g/l aciditate! Va dati seama, ca in aceste conditii, vinul- posesor a doar 8,5% alcool- sta langa desertul de la capatul unei mese grele la fel de natural ca AG-ul langa Arnold Schwarzenegger si nesimtirea la un "dottore".

Culoarea e galben aurie, cu tuse verzui, nasul e intoxicant ca aroma florii unei plate carnivore, cu note de polen, musetel, portocala lovita si intrata in fermentatie. In gustul plin si dens castiga gutuia, dar si tuse acrisoare si cremoase de zarzara. Intra initial dulce, tocmai pentru a deveni citric si tonic pe final, foarte persistent, facand intreaga structura foarte placuta si usor de baut. Mi-a amintit de vouvray-ul moelleux de la Clos Naudin. 
15 euro. 87 pct. Dar e doar la inceputul vietii, sunt convins ca in conditii decente de pastrare poate fi agreabil, daca nu mai complex, si peste 20 de ani. 
Despre alte vinuri de la Weingut Geiben puteti citi AICI.

Incercati-l cu un apus, un fotoliu de rachita si 
Si dupa ce ne-am revenit un pic:

2 comentarii:

sunmirror spunea...

Ehe, asta da somelerie culturala! :)

George Mitea spunea...

Ma bucur ca ti-a placut. Ambele piese au un numitor comun: domnisoara e vocea revolutiei tunisiene, iar piesa lui Dr. John e...well...explicita