Ordonanta NUP pentru Grammenos Family red 2010 (Corfu)

Revenim la adresa noastra nr. 741 din 14.06.2012, pentru a va aduce la cunostinta circumstantele cercetarii de laborator efectuata de serviciul de criminalistica asupra lichidului depus spre analiza serviciului nostru, sambata 30 iunie, anul curent.
In cadrul analizei tehnice au rezultat urmatorii parametri: culoare #1143 (rosu rubiniu stralucitor), miros: intensitate medie, amintind de fructe rosii (cirese, zmeura), vegetal si picant. Gust conform asteptarilor, cu fructe rosii dulci, zemoase, bine incadrate de aciditate, o tusa ciocolatie, taninuri delicate dar prezente, cu final dulce-amarui, de ciresa amara si cerneluri.  Raportam, cu toate acestea, ca in urma cercetarii nu au fost depistate defecte, desi analiza a fost incompleta, din motive de precaritate cantitativa a probei supuse analizei, tehnicianul responsabil Grigore Afumatu consumand accidental mai bine de 99% din lichid,  in timp ce analiza organoleptic o mostra de pastrama de oaie, proba intr-un alt dosar aflat in lucru. Cu toate acestea, asa cum reiese din buletinul de analiza, s-a putut determina (cu precizie de 80%), la analiza vizuala a inscrisurilor de pe partea verso (spate) a sticlei, ca este vorba despre o bautura alcoolica (vin), de 12% tarie alcoolica, an 2010, origine Corfu, insula din Marea Ionica, apartinand Greciei, producator Grammenos Family, din soiul autohton petrokorithos, pret 10 euro (bon dutyfree depus la dosar), pret care reprezinta dauna si motivul principal al plangerii penale.
In aceste conditii, in lipsa unei analize procedural corecte, in conformitate cu art 228(4) CPP, organul constatator, in virtutea principiului "in dubio pro reo galileo", decide neinceperea urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat si dispune in subsidiar, pe cale de consecinta, cercetarea administrativa a lui Grigore Afumatu, tehnician in cadrul serviciului criminalistica, pentru abateri disciplinare grave.

Semnat
Lucrator Serviciu Politie Judiciara, biroul de umoruri

0 comentarii: