Terra Rossa 2010 Clos des Colombes

Acest vin IG Colinele Dobrogei, de la crama de mici dimensiuni amplasata undeva intre Neptun si Olimp, costa mai mult de 50 de lei. Insa sticlele ajunse in Auchan Galati au stat stinghere ceva vreme prin rafturi(insa nu mai mult de un an, si asta a fost un argument de cumparare), pana cand "ultima ocazie" la 25 de lei le-a dat gata.
Terra Rossa e un vin baricat 4 ani. In ciuda si in pofida acestui fapt...veti vedea!
Este un blend cu de toate, cab-merlot in principal cu procente mici de syrah, feteasca neagra si pinot. Ce a iesit este foarte diferit de peisajul oenologic autohton, ca stil mai ales. Dupa o frumoasa culoare rosie rubinie de intensitate medie, stralucitoare, "nasul" e foarte serios, amintind mai degraba de un Rioja old-school matur decat de un Bordeaux wannabe. Nuante de rosii uscate, sarate, marochin si tabac, tamaie. Sigur avand in vedere de unde vine, am putea folosi descriptori adecvati (salin, apa de stridii etc). Originalitatea survine in gust, care este foarte fresh si suculent, fara greutati, amintind de un mix de fructe de padure, cand cu tente rosii, cand cu fructe negre. Finalul e mediu+, acrisor-picant. 13% alc, excelent integrat.
Desi e un vin cu oarece asperitati pe la incheieturi, impresia generala este foarte favorabila. 
Si pentru ca avem nevoie de mici artisani, care sa poata produce ceva cu un gust mai "altfel".
86 pct.


1 comentarii:

Cristian e. spunea...

Am mai incercat si Inima de Pivoine- alb produs tot de ei si dedicat marelui retail...vin bun, baricat, sec, dar cam prea fructat pe gustul meu. Era un mix dintre FA, SB si Riesling. Oricum a costat vreo 20 de lei si merita banii. i.
Am purtat si o discutie pe mail cu proprietare, o romanca de origine evreiasca fugita prin anii '80 in franta: Ane Marie Rosenberg si cand o sa ma duc la mare la Neptun o sa trec la o degustare
http://www.closdescolombes.eu/
E pe drumul de la soseua catre mangalia cand intrii in olimp-1km