Acum si la H&M: Vinul Cavalerului Feteasca Alba 2014 SERVE


Acum patru ani am scris frumos de feteasca alba din gama Vinul Cavalerului. Cel putin asa mi s-a spus. Ma gandeam la feteasca respectiva ca la un filigran prin timp. Recolta 2010 a fost mestesugita din vii vechi si avea ceva special. 

N-am mai incercat eticheta pana la editia 2014, adica prezenta. Nu numai din vina mea. S-a intrerupt filigranul cativa ani, din pricini diverse. Intai feteasca a reaparut ca parte dintr-un blend cu sauvignon in gama superioara, apoi in 2013 de una singura, invaluita usor in baric. 
Si iata ca reapare in gama consacrata, Vinul Cavalerului. Insa nu mai e aceeasi. E ca progenitura unui expat, nascuta din uniunea cu o femeie straina, si care va creste undeva in lumea larga, fara sa stie limba romana, doar cu un soi de mostenirea genetica si culturala onorifica.
Vii tinere, drojdii selectionate, caracter flagrant exotic si floral, guma turbo, fizzy, vin proaspat, usor de baut. Gustul e mai satisfacator dpdv folcloric, fiind preponderent citric (mar verde, zarzara). 
E un vin bun? Da, indubitabil. Insa nu mai poarta ie, ci o bluza cu motive etnice, de la H&M. 
~25 lei, 83 pct 


2 comentarii:

Cosmin spunea...

Eh... poate ar trebui sa avem un pic de rabdare, sa mai imbatrineasca fata, si o ajunge si la ie. Cine stie, poate viile tinere nu pot mai mult :-)

George Mitea spunea...

:) 'om trai si 'om vedea.