Chardonnay 2014 Serafim Licorna Winehouse (Romania)

Iata un Chardonnay foarte bine lucrat si la facerea caruia nu s-a utilizat lemnul. Gabi Lacureanu mi-a spus ca a plecat in 2014 de la premisa obtinerii unor vinuri care sa reflecte fiecare, cat mai fidel, strugurele. 
In aceasta ordine de idei, s-au utilizat drojdii obtinute din pielite de Chardonnay. Chiar daca nu sunt drojdii de terroir, tot e imbucurator pentru cei care vor sa guste un vin cat mai aproape de aromele primare, originare ale strugurelui. Adica stim cu totii ca traim intr-o tiranie a drojdiilor selectionate, obtinute cel mai adesera din altceva decat struguri, comandate dintr-un catalog care-ti descrie pana si aromele pe care le va avea vinul.
Serafimul soseste intr-o culoare alb-galbuie, are un nas frumos floral (floare de cires, lamaita, crini), grapefruit, mere ionatan si cu o nuanta picant vegetala, de verdeturi tocate, gust cu "fibra" si corpolenta, cu tuse dominante de grapefruit, Finalul lung, persistent, cu impresii usor vegetale, de oregano. 
Alcoolul e bine ascuns, 13.3%. Foarte bun. 86 pct.