Serafim Sauvignon blanc 2014 Licorna Winehouse

Amprenta oenologului Gabriel Lacureanu se vede la Licorna, crama de langa Mizil, abia din recolta 2014, fiind primul an pe care l-a supervizat integral.

In ce ne priveste, astazi s-a ridicat la apel un Sauvignon blanc din gama Serafim, cea cu etichetele frumoase, de un steampunk julesvernian.  

Culoare este alb-aurie, stralucitoare, nas frumos, schimbator in timp, cu un mix de tipicitate (soc, coacaze), flori albe, piersici si o exprimare minerala, salina, cu atat mai "stinky" cu cat se incalzeste vinul, gust neasteptat de dens, cu adancime si textura. cu un amalgam fructat, de pere, gutuie, piersici si desigur- grapefruit, Are o remanenta remarcabila. Vinul e suficient de inchegat incat sa cuprinda cei 14,3% alcool la maxim 12 grade celsius. Eu unul as fi preferat sa aiba mai putin, insa sunt constient ca orice edificiu are matematica sa interna si daca nivelul ar fi fost mai jos, probabil alti parametri dezirabili ar fi avut la randul lor de suferit. 
Va fi disponibil in horeca si magazine specializate. Judecand dupa pretul lui 2013, va face in jur de 30 de lei, ori avand in vedere ca il vad la 87 pct, asta e foarte, foarte bine!
In concluzie, este unul dintre cele mai reusite vinuri romanesti provenite din acest strugure si astept sa-l gustati si voi, ca sa schimbam pareri.


0 comentarii: