Cuvee Amaury 2010

Draga Andrea si draga Andrei, va urez la multi ani pe aceasta cale! Stii ca v-am pierdut numarul de telefon si ca nu prea imi vine sa va urez la multi ani pe facebook, asa ca conform obiectului nostru de activitate inchin in cinstea voastra un pahar de...Cuvee Amaury 2010.
E un asamblaj inedit de sauvignon blanc si riesling de Rin, produs de SERVE, care a stat 6 luni in baricuri.
E un vin delicat ca o papadie. Mai trebuie sa te concentrezi un pic si sa-ti deschizi papilele pentru el, pentru ca poate fi sfios precum o mimoza:)
Are un miros delicat de flori albe si limeta, tonuri light indemnand inca de la miros la sparanghel usor rumenit, creveti sau alte rubedenii. Gustul nu dezamageste si aduce tonuri mieroase, usor vanilate, cu subtonuri de piersici si mere. Finalul este fresh, persistent, elegant, cu amagiri dulci-acrisoare, citronate.
E un vin aparte in cartografia vinurilor albe de top de la noi, mai putin impetuos, dar foarte elegant si baricat inteligent. In magazinele de specialitate de la 55 de lei. 85  pct.
Sper sa va placa.

1 comentarii:

Dan spunea...

L-am incercat si eu la targ...nu e vin de gustat la targuri..asa cum ai zis si tu e mai degraba elegant decat fructat si impetuos. M-am felicitat ca l-am incercat la inceputul periplului pe la standuri si am putut sa il "simt" mai bine.