Festivalul PROVINO te inscrie la "Scoala Vinului"
Ca iubitor si consumator de vin nu pot sa nu observ cat de putine lucruri se stiu despre vin atat in randul consumatorilor dar mai ales in randul celor care il servesc sau vand. De aceea, nu pot decat sa sustin initiativa celor de la PROVINO, de a organiza o Scoala a vinului, proiect inedit ce se va desfasura in paralel cu festivalul intre 3-6 noiembrie. Profesorii vor fi somelieri, degustatori si oenologi.
Pe durata cursurilor pasionatii vor invata de la profesionisti cum sa aprecieze un vin bun si vor fi initiati in arta degustarii. Programa “Scolii Vinului” cuprinde lectii dedicate atat segmentului HO.RE.CA cat si publicului larg.Cursurile vizeaza insusirea notiunilor de baza despre Vinurile HO.RE.CA; Tehnici de servire si asociere a vinului cu mancarea; Initiere in arta degustarii - tipuri de pahare, manuirea paharului , degustarea vinului alb, rose, rosu, spumant; Cultivarea vitei de vie – metode de crestere, boli, taiere, cules; Vinificarea in alb, rose, rosu; Champagne, Spumant, Frizante; Vinuri Romanesti – caracteristicile zonelor viticole, podgorii, plaiuri viticole, crame; “Vinurile Lumii” – Franta, Italia, Africa de Sud, Spania; si “Vinuri din Lumea Noua” – Chile, Argentina, SUA, Africa de Sud s.a. Mai multe informatii despre Scoala Vinului vor fi disponibile in curand pe siteul oficial al Festivalului PROVINO – Vin. Arta. Gastronomie – www.provino.ro. Si sigur nu va fi doar teorie, ci din cand in cand se va sorbi dintr-un pahar, ba chiar se va inghiti cate ceva bun, pentru a ilustra asocierile nimerite dintre mancare si vinul potrivit.
Alte noutati de la festivalul iesean ar fi incherierea unui parteneriat cu o firma basarabeana, care va inlesni participarea unor producatori importanti din tara vecina, stam cu ochii pe Provino ca sa aflam mai multe in viitorul apropiat.
De la noi, si-au anuntat prezenta nume importante in productia de calitate, cum ar fi Crama Basilescu, Vinarte sau Budureasca, dar si ceva ce ma face extrem de curios- un producator nou (si vechi, intr-un fel) Domeniile Nicoresti, care isi propun vinuri premium din babeasca neagra, un soi uitat si subapreciat, spun eu. Sa vedem!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu