

Acest blog exprima opiniile autorului in legatura cu unele produse comerciale. Autorul nu este degustator autorizat, specialist, sau orice alta forma de calificare profesionala in domeniul oenologiei, nu lucreaza in domeniu si nu comercializeaza produsele descrise. Opiniile critice cu privire la produse se refera exclusiv la exemplarul evaluat si nu la intreaga gama de produse si servicii puse pe piata de producator, importator, distribuitor. Bla Bla Bla
Ati terminat de citit randurile scortoase de mai sus? Bun! Vreau sa va mai spun ceva: daca vreun vin mi-a lasat o impresie proasta, prost va fi tratat pe blogul meu. Si daca vreun producator se simte nemultumit, ii spun sa-si foloseasca nemultumirea pentru: 1. sa faca un vin mai bun; 2. sa-si traga de urechi reteaua de distributie; 3. sa aiba grija unde le vinde. Pe mine nu ma intereseaza ca vinul din paharul meu e prost deoarece n-a fost bine pastrat in supermarket sau ca a fost transportat catre magazin la -30C. Ma intereseaza doar ce scrie pe eticheta in dreptul producatorului. Sa-si asume produsul, dupa cum imi asum si eu cele spuse!
Mda, ce sa spun, chestiile scrise de mine sunt ale...mele. Ma indoiesc ca sunt atat de minunate incat sa si le insuseasca cineva. Daca totusi unii dintre cititorii mei sunt bestii cu intentii samavolnice, le urez sanatate si le amintesc ca exista legi si alti demoni care pedepsesc utilizarea neautorizata a "operelor" scrise de altii.
8 comentarii:
Batrane, cat e asta? 100 de lei? Suna interesant. Referitor la alcool, Vali poate avea dreptate dar, in acelasi timp, exista si reversul medaliei: riscul ca alcool-ul in exces sa nu se integreze cu adevarat cum trebuie de-a lungul timpului. E ca la ruleta. Oare chiar nu se mai pot reduce putin astfel de cresteri ce au ajuns aproape de 15%? Era o intrebare retorica, normal :)
L-am gasit pe acelasi prag cu Domaine Ceptura Rouge. E cam pe acolo, poate nitel mai expresiv. Pretul e destul de mare, totusi. 120 de lei la finewines. De la crama cred ca pleaca de la 70-80 cu tva. Poate am inteles eu gresit.
Ulala, pai atunci Ceptura e un bargain :)) Mda, nu inteleg ce este cu astfel de preturi; si pun pariu ca, daca va avea succes, va mai face salturi la capitolul asta.
bine poate Flamboayantul o fi reperul, dar n-am de unde sa stiu:)
La pretul asta intra in gama cu Flamboayant, Anima, Passarowitz, etc. Ma bucur ca l-am gasit la pret de chilipir, pa cand inca se numea Perfectio, ca mostra intr-o sticla neetichetata. Am rezistat aproape doi ani tentatiei sa o deschid, si imi inchipuiam doar cum va evolua. Imi lasa gura apa cand citesc descrierile, si abia astept sa incerc vinul -cu o sticla din magazin evident.
ar fi interesant sa le gusti comparativ deoarece mai mult ca sigur au evoluat diferit. in fond asta e minunat la vin, nu_i asa?
O intrebare de necunoscator: In ce conditii ar trebui pastrat pentru a-si dezvolta calitatile despre care vorbesti?
Nimic special: temperatura de pastrare ar fi 10-16 grade, fie intr-o pivnita, fie intr-un frigider special pentru vinuri. Desigur in pozitie orizontala, sa nu se usuce dopul si in obscuritate(deci obstescul pastrat in vitrina bibliotecii nu e optim:). In lipsa acestor conditii, nu recomand pastrarea unui vin mai mult de doi ani.
Trimiteți un comentariu