RECOMANDAREA SAPTAMANII: Feteasca Alba 2008 Crama Ceptura



Feteasca alba, 2008, Dealu Mare, DOC-CMD, Crama Ceptura srl, vin alb sec, 23 lei la Metro
Dupa mine, comuna Ceptura din judetul Prahova devine un loc destul de aglomerat. Straniu este ca majoritatea...cum sa le spun? "cepturenilor", poate?... fac lucruri bune. Davino a luat deja caimacul, Rotenberg a debutat cu Oscar pentru Merlot-ul sau, Domeniile Urlati investesc destul de mult si cu folos, iata ca vin si cei de la Crama Ceptura!
Este al doilea vin produs de ei despre care scriu. Primul, o feteasca neagra, din gama Prahova Estate, n-a avut parte de confeti si ovatii din partea mea, dar imi amintesc si acum catifelarea sa deosebita. Ei bine, si-au adaugat o gama numita "Non vi sed arte" ("nu prin forta, ci prin pricepere"), un motto potrivit pentru un producator mai mic, iar gama este bine reprezentata de sticla deosebita, si de ilustratia sobra.
Aceasta feteasca ma bucura, pentru ca nu bausem inca una pe care s-o aplaud fara rezerve. Ei bine, am baut! Are tot ce trebuie: culoare galbena-verzuie, un nas floral, campenesc, de flori de camp, zahar, o finete si catifelare deosebite, gust de piersica verde dar aproape coapta (poate o stiti: un pic dulce-acrisoara, foarte putin amaruie, parfumata dar nu din cale afara). Intr-un fel seamana cu cea de la Chateau Vartely, dar aceasta e mai buna, punct. Finish-ul este lung, citric si indoit de un rest de zahar, chestie chic, daca ma intrebati pe mine.

Concluzie: 1. Mi-a placut! 2. Nu gasesc defecte acolo unde nu le caut:)

0 comentarii: