Patru Bordeaux-uri din Lidl (Le Croix de St. Andre, Vieux Verdot, Remparts de Griviere, Prieure de Blaignan)


Lidl, reducere, mai toate costand initial 40 de lei, acum 20, probabil deoarece vin cateva specimene noi de saptamana viitoare si trebuie sa li se faca loc in rafturi.

In vreme ce Chateau Le Croix de St. Andre si Vieux Verdot mi s-au parut comune, ultimele doua au parut dintr-o clasa superioara. Toate sunt blend tipic bordolez, cu Merlot in rol principal.

Chateau Le Croix de St. Andre 2012, Lelande de Pomerol. Un vin rosu de bună calitate, dar generic, fără trademark, aducand afine, prune, vișine. 13,5%, Dar poate e prea tanar si l-am luat eu de sus. Apelatia nu e cea mai proasta din Bordeaux si nici producatorul nu e cel mai prost din apelatie. 80-82 pct.

Chateau Vieux Verdot 2012, Saint Emilion. Un vin cu taninuri moi, usor de baut, cu arome de mure si cirese. Nimic special insa. Poate vinul superior ("Epigone"), posesor de mentiune grand cru sa fie. 13,5%, 81 pct

Remparts de Griviere 2009, Medoc, mediu, agreabil, un vin fructat, gata de consum. cu reperede de amintind de acadele cu aroma de capsune, ciocolata, fructe negre. 13,5%, 84 pct.

Chateau Prieure de Blaignan 2011, Medoc  Are nevoie de timp si decantare. Aduce adieri de pielarie, fructe negre, sapun, frunze uscate,ciocolata.Un vin serios si sanatos, de consumat la temperatura 17-16 grade, care lasa senzatia de consistenta. E un cru bourgeois, al doilea vin al Chateau Blaignan, care-aspect interesant- e si el clasificat tot cru bourgeois. 13,5%, 85 pct










1 comentarii:

cmaxic spunea...

Hmm eu tot nu înțeleg de ce în Cluj nu apar aceste reduceri. Am citit și despre alte vinuri care spui tu au fost reduse, ma duc în LIDl și nimic. Nici o reducere.
O să caut și în alte cartiere, să văd dacă este un lucru generalizat această menținere a prețurilor în cluj Napoca.