Dubla doi: Suav Tamaioasa Romaneasca 2009 Senator Focsani


Am reincercat (dupa mai bine de 3 ani) acest vin si trebuie sa recunosc ca am fost deosebit de surprins de calitatile sale de supravietuitor. Pentru cineva atat de suav a dovedit o robustete si o rezistenta la intemperiile raftului greu de intuit initial. A ajuns chiar mai ieftin decat a fost la lansare, cand se gasea in plaja 20-25 lei. Azi poate fi cumparat din Auchan cu 18,5 lei. 


Suav tamaioasa romaneasca 2009, Senator Focsani, IG Dealurile Husilor (Senator are plantatii si in alte zone ale tarii decat Vrancea), 11,5% alcool.
Un vin cu aroma de trandafiri, polen, tei si fructe din compot. Gust uleios, dens si adânc, de miere, para williams și gutuie. Remarcabila aceasta virgula amaruie care salveaza din anonimat un dulce de retail. 
In ce priveste punctatul, am fost prea sever in 2011. N-am banuit evolutia si rezistenta in timp, recunosc. Acum 85 pct. O recomandare ferma!


3 comentarii:

Anonim spunea...

Sunt de părere că soiurile astea aromate și cu conținut mare de zahăr se pretează a fi vinificate cel mai bine în dulce. Dacă îl faci sec, să zicem, îți iese un vin foarte tare care te face să uiți de aromă.
Problema este ca el să fie vinificat corect, pe de-o parte, și să găsească, pe de altă parte, degustători adevărați care să nu strâmbe din nas că e vin de bombonele și că ar putea să aibe defecte acoperite de concentrația mare de zahăr. Dacă este unul bun cu adevărat, degustătorul poate descoperi acele defecte.
În final, aș sugera ca la fiecare vin prezentat să fie recomandate mai multe soluții culinare adecvate. Dacă sunt de la noi, cu atât mai bine.

Anonim spunea...

Am achizitionat si eu din Auchan cateva sticle (10 lei buc.). Am incercat numai una, dar a fost mult sub asteptari! O licoare alcolica dulceaga. Nu se mai simtea aproape nimic din "Tamaioasa Romaneasca". Dopul era de calitate, ce-i drept dar a iesit cam usor! Probabil conditiile de pastrare au lasat mult de dorit. Cert este ca ce am baut eu nu seamana deloc cu ce descrie dl. George.

George Mitea spunea...

Imi pare rau. Din descriere e intr-adevar o problema de pastrare. Sa speram ca celelalte vor fi mai expresive.