Domaine Ceptura Rouge 2011 si Wat Rong Khun

Cupajul binecunoscut de la Unicom Production vine in recolta 2011 cu un nas de radacinoase, pastarnac, telina, un iz salin, lemn dulce, piper si praf de cacao, un gust echilibrat, matasos, cu tuse de fructe negre si ceva visine, ciocolata, taninuri cu bun simt, undeva la limita dintre "moi" si "uscate", amintind de nuca. Lasa impresia de prezent, de gata de consum. Are o persistenta "afinata".  Trebuie sa amintesc ca am degustat vinul la 20 de grade si abia daca se simte alcoolul de 14,7%. Un vin foarte bun. 87 pct. 
Apropos, s-a updatat si site-ul! Merita sa aruncati o privire. E drept ca notele de degustare sunt aceleasi in fiecare an, totusi trebuie sa aveti un motiv sa ne cititi si pe noi, nu-i asa?,  insa cel putin informatiile despre coordonatele specifice fiecarei recolte sunt foarte interesante.  

Sunt multe lucruri de spus despre aceste vinuri care- prin denumire- duc spre universul oenologic francez. Cred ca am spus o groaza din aceste lucruri, spre disperarea si furia unora, asa ca nu le mai repet. 
As remarca totusi ca frumusetea nu e marca inregistrata. Sigur, nimeni nu o sa ia locul din istorie lui Gaudi si al operei sale principale- catedrala Sagrada Familia din Barcelona. 
Dar asta nu inseamna ca Chalermchai Kositpipat este un plagiator sau ca Wat Rong Khun nu are autenticul si forta sa artistica. Chalermchai Kositpipat este un artist tailandez care din resurse proprii si donatii, exact ca Gaudi, a reconstruit un templu budist (Wat Rong Khun) care a iesit...altfel.  Puteti privi cateva fotografii, preluate de aici (unde puteti vedea si mai multe imagini). 








0 comentarii: