Printre nori alergam impreuna cu... Feteasca Regala "Sole" 2012 Cramele Recas

In direct:
Culoarea este galben verzui, stralucitor. Aromele amintesc de pepene galben, flori albe (iasomie), mere bot de iepure si pere (care devin pregnante in timp). Gustul ofera indicii de mar copt, physalis, si pere. Finalul e lung, cu impresii dulci acrisoare, de para in compot si un iz citric, reconfortant, fara a lipsi o usoara amprenta minerala, calcaroasa. Retronazal (dar si o farama in finis) se simte usor baricul, cu picanteriile sale de mosc.
In reluare:
E un vin foarte bun, echilibrat. Nivelul de alcool e de 13,5% si nu scoate capul pe undeva. Lasa impresia de vin fin, extrem de curat si bine lucrat, usor dar cu putin lemn doar cat sa rotunjeasca corpul. 
Pretul e ok, din punctul meu de vedere, la aproximativ 50 de lei. 86 pct. Mi-a placut mai mult decat precedentele editii. 
As spune ca e cea mai buna feteasca regala pe care am baut-o, dar anii de experienta m-au invatat ca nu e bine sa folosesti superlative. Intotdeauna apare ceva si mai si, si astfel ajungi intr-o postura ridicola. 

Deci, draga feteasca regala Sole, recunosc ca am avut disputele noastre in trecut (mai ales prin 2009 si 2010), dar considera aceste randuri ca o oferta de impacare.
Sunt sigur ca tu esti vinul de care vorbeau baietii astia aici
Buna piesa de cantat la 3 noaptea, sau 3 dimineata, dupa caz. 



6 comentarii:

Dan spunea...

unde ati reusit dvs sa platiti pretul de 50 lei pe o sticla? ar dori si altii sa incerce

George Mitea spunea...

2011 e 49 de lei pe vindor.ro. 2012 nu exista inca.

Dan spunea...

performanta inegalabila - ai baut un vin care nu exista inca!

George Mitea spunea...

vezi cat de bun sunt? :)

Marcel spunea...

Sunt disponibile din recolta 2012sole roze si sole sauvignon blanc.

George Mitea spunea...

Multumim Marcel, pentru informatii. Si Dan, sa stii ca pana si la festivalul de la Iasi din weekendul trecut, cei de la standul Recas nu stiau ca a fost imbuteliat. Asa ca iata, o mica victorie personala pentru bloggerul din mine.