Cine vine si care e programul Provino Iasi 2012

Iata cateva raspunsuri:
Provino, pe numele intreg Festivalul de Vin, Arta si Gastronomie PROVINO, este un festival dedicat vinului, sub forma unui eveniment expozitional in jurul caruia a fost creata o retea de activitati conexe care promoveaza cultura vinului.
Provino va avea loc in perioada 6 – 9 decembrie 2012, adica la sfarsitul acestei saptamani, la Centrul expozitional Palas din Iasi.
Programul evenimentului este acesta (click pentru a mari):
click pentru a mari
Pe scurt, pentru publicul larg, expozitia de vinuri se deschide de vineri ora 12 pana seara la 20, sambata identic, iar duminica de la 11 pana la ora 14. Pentru evenimentele conexe (cele doua masterclass-uri ale lui Frank Smulders, Scoala Vinului, petrecerile de dupa program, etc.) verificati programul atasat.

Asadar, am ajuns la intrare. Ce bem? :) Pai iata mai jos participantii care au confirmat pana acum:

Cotnari va veni cu noile vinuri, aflate pe o treapta de calitate net superioara vinurilor de retail cunoscute publicului larg, Averesti cu vinurile 2011 care s-au rotunjit frumos de la editia precedenta, credeti-ma, de la Bucium ma gandesc deja la un spumant de desert si rachiurile demne de incercat, pe langa o noua gama numita Selectii, Gramma sigur nu-si va dezamagi publicul chiar pe teren propriu, stiu ca se pregatesc cu unele surprize, Senator Focsani vine cu o gama noua Hereditas (din varietati romanesti), Budureasca are oricum ce arata, mai ales etichetele negre, Vinarte vin cu noua gama de horeca, fara a lipsi artileria grea (printii si sirenele), Oprisor isi va etala portofoliul vast, Crama Girboiu isi va prezenta noile cupaje Epicentrum, pe langa gamele deja consacrate, Liliac isi va face cunoscute iesenilor vinurile lor de Lechinta, in frunte cu Nectarul mult laudat. Am presimtiri placute in legatura cu Samburesti, Casa de Vinuri Husi, Alira, Negrini si Avincis, care sigur se vor stradui sa arate ce pot. SI sigur, daca va intereseaza alte treburi decat vinurile(instalatii pt horeca, pentru vinificatie, etc) o sa gasiti ceva la Provino, sigur.
Eu zic ca e ceva de degustat, asa ca aveti grija cum va dozati eforturile pe durata celor 3 zile! Nu de alta, dar  o sa stau cu ochii pe voi!


0 comentarii: