Ciudatenia continua: Marques de Monistrol Brut Nature Vintage 2009

Am pomenit in postul precedent de aceasta cava cu denumire pompoasa de nobil spaniol scapatat casatorit in Franta cu o americanca: ¨Marques de Monistrol Winemaker´s Select Vintage 2009 Brut Nature¨. 3,79 euro, incredibil. Eu unul as incerca sa import acest spumant fie si numai din cauza denumirii, care e atat de blink-blink ca trebuie sa prinda la noi. Daca e 3,79 in supermarket ma gandesc ca as putea bate palma la cel mult 3 euro si sa o vand in Romania cu cel putin 10, pentru ca meritati, nu?
Dar destul cu povestirile adevarate. Are 12% alc, color galben auriu, bule foarte fine, arome firesti de unt, drojdie, fructe ¨seci¨. Gustul e initial cam vinos, super-acid, dar se rotunjeste imediat cu nuante de nuci, migdale, paine prajita. Finalul e eteric, extrem de sec, lichidul lasa pe palat impresia (persistenta!) de spuma aerata de telina. 
Acuma, sincer, la rpc, brutul de ieri statea senzational, dar e greu sa nu fii nitel sucker dupa ¨brut nature¨ (sub 3 g zahar si fara lichid de expeditie) si toata treaba cu ¨vintage¨...Si aici, insa, rpc-ul e entuziasmant, doar ca mai putin senzational. 
Daca vreti sa pun problema altfel, am avut in fata o foarte buna ¨cava vintage brut nature¨ de consum curent.  :)) 

0 comentarii: