Adria Conviviale Montepulciano d'Abruzzo 2009


Dintre vinurile acestei serii ("conviviale") as cumpara din nou Negroamaro si Primitivo. Nu si acest Montepulciano. De ce? A fost rau, defect, incorect? Nimic din toate astea.

Daca negroamaro propunea un final interesant, tonic, daca primitivo dadea indiciile specifice si contrare denumirii,  de delicatete si catifea, acest montepulciano este un vin pe care l-am mai baut de zeci de ori, uneori de pe alte continente si chiar din alti struguri. Culmea, aceleasi note nitel, o farama, putin de tot- rurale, rustice, de grajd, ce sa mai lungesc vorba, dar dupa ele visina, pruna, condimente. Parca-i o feteasca neagra:) Care la randul ei este merlot. Din Chile. Imbuteliat in Germania.

75 pct. Nu-i rau. Raportul pret calitate e bun. Doar ca au incetat sa ma mai aranjeze mondializarile acestea.

PS:  18 lei in Metro. Culmea e ca pe contraeticheta unei sticle eram indrumat sa fac cumparaturi online de la importatorul Vinexpert. Intri pe site si vezi ca face 33 lei. M-am amuzat cu Ciprian pe tema asta. Se vede ca ne citesc baietii, din moment ce nu mai e de gasit in oferta lor online...

2 comentarii:

Ciprian spunea...

Hahaha, acum am vazut si eu; dar unde au disparut? S-or fi vandut toate ca painea calda? :D

George Mitea spunea...

No amu la 18 lei fac banii, fara indoiala. Probabil si-au dat seama si ei ca ceva nu face sens. Ma indoiesc ca au disparut din magazinele lor, dar macar sa nu le mai vezi in online. Era ridicol, nu alta.