Cadarcă Reserve 2006 Wine Princess


Cadarcă Reserve 2006 Wine Princess, Miniş-Măderat. Vin rosu sec.
Ei, prieteni, asta e! Îl provoc pe Balla Geza să faca una mai bună decât asta! Culoare roşie-rubinie intensă cu tente purpurii. Nas evoluat, de piper alb, violete, porumbea (le ştiţi, sunt nişte corcoduşe mici, negre vineţii, bune la stomac, se zice), scorţişoară si branza Roquefort (1. soiul a fost identificat de prietenul Bogdan Rusu, in compania caruia am apreciat acest vin; 2. ii multumesc unui cititor Vinul.ro care a remarcat inadvertenta in transcrierea initiala a numelui acestui soi de branza).
Baricul în care a stat 12 luni se simte, dar nu e mijlocul vinului, din fericire. Apoi: prune, un miez bine ascuns de fruct (marmeladă), o evoluţie cu tanini fermi, bine crescuţi, fructe negre (mure, dude, etc). Finiş fructuos delicat, apare lemnul si fructele roşii. Un vin bun şi punct.
60 de lei. Dar face.
E inca usor compact. Il voi mai incerca peste 6 luni, sau la anul.
84/100

eu zic ca merge cu asta:

sau...si mai bine cu asta, pentru ca muzica, dar si vinul, trebuie doar sa acompanieze:

33 comentarii:

Cosmin spunea...

Nu e cam scump la 60 ron pt un punctaj de 84 pct doar ? Mie asa mi se pare.

George Mitea spunea...

Buna ziua, Cosmin. Bine ai venit!
Feteasca Negra Hyperion 2007 a luat cam la fel si costa 140 de lei. Asa ca...sa zicem doar ca am standarde inalte:)
Apoi, pretul nu e luat in considerare la evaluare, nu constient, cel putin. Desi cand stii cat ai platit, ai si unele asteptari.
Apoi, daca vrei sa mergem in zona asta, Cuvee Uberland a primit din partea Vinul.ro 90 de pct. Costa 100 de lei, cel putin. Deci, cu umor, putem considera ca se pastreaza proportiile:)

andreiard spunea...

mm, da! Cadarca 2006 de la Wine Princess e faină tare, subscriu apăsat! :-)

George Mitea spunea...

Ma bucur ca ti-a placut:) Ma gandeam ca acestia sunt singurii ciudati care nu scot acelasi vin an de an. daca te uiti pe site-ul lor, o sa vezi ca 2006 e ultima "promotie". In 2008 au scos o alta specialitate "cadarca schiller", un fel de rubiniu condimentat, iar in 2009 numai albe.
Ma gandeam la Davino care scoate vinurile "doar in anii favorabili". Dar, cum stim, toti anii le sunt favorabili, se pare:)

florin spunea...

Cica are continut ridicat de zinc, care la randul lui stimuleaza niste pofte sau sentimente de valentine's day ! ;)
O fi asa, ori ba ? (sa ne spuna autorul blogului :)
In realitate vinul e foarte bun si momentan nu are concurenta in lotul national de cadarca.

George Mitea spunea...

Spun doar ca am simtit dorinta...de a-l bea in continuare:)
Apropos, lucrezi si cu Rovinoteca?

Ciprian spunea...

@George,

De multa vreme vroiam sa subliniez faza cu Davino si cu anii favorabili :)) Cum se face ca fiecare recolta e favorabila, nu stiu. Imi lasa impresia ca Romania experimenteaza o serie exceptionala de ani dar sunt singurul care nu cunoaste acest aspect :))

Anonim spunea...

Da, mi-am luat-o! Merlot Prahova Valley Reserve 2006 (12.9 lei, 1+1 in oferta) = un pisat (hematuric) crunt. Cea mai reusita calitate a acestei posirci este masca lipsei totale de calitati: hiperastringenta. Iti spui: pai la ce te astepti de la 6.5 lei/ 0.75l? La ceva mai bun decat “varsatul” de 2 lei/1l. Provocarea primului pahar a fost terminarea lui: lucru posibil numai datorita zaharului dintr-un guguloi de salam de biscuiti. Si asta nu-i tot! Sticla a doua a fost cu mult mai rea.
Dragos

Anonim spunea...

2006 ultima promotie? pe ce lume traiti? vor continua, si daca sunteti asa mare amator de vinuri, va dati seama ca schiller e versiunea light, fructoasa, a cadarcei. e usor sa vorbesti fara sa vezi, sa vizitezi, sa inveti sa apreciezi... 84 de puncte e cam mult, la un vin inchis, greu de apreciat in anul aparitiei... or fi puncte parker sper, la ce s-a ajuns cu punctajul... am un vin din 80 de la Mufatlar, sigur are peste 90 de puncte. intrebare: chiar nu beti vinuri bune deloc? din moment ce toate vinurile romanesti peste 35-40 ron sunt exceptionale.. cele peste 100 sunt fabuloase... asta e tot?

Ciprian spunea...

@Anonim,

Nu prea inteleg care e ideea exprimata de tine. Intrebare: acel vin din '80 de Murfatlar l-ai baut deja sau doar presupui ca e sigur peste 90 de puncte? Daca doar presupui, pe ce baze ai tras aceasta concluzie? Doar ca e din '80 si un vin vechi e automat bun?

Cine a spus ca toate vinurile peste 35-40 ron sunt excelente iar cele peste 100 sunt fabuloase? Daca este o ironie, atunci inteleg unde bati...pentru ca, intr-adevar, lucrurile nu stau chiar asa...

George Mitea spunea...

Draga Anomim de la 15.39
Bem si "noi" ce ne da Dumnezeu si imaginatia. Pentru ca sunt asa un mare cunoscator, stiu ce este Cadarca Schiller, ba chiar am si baut-o. Pe de alta parte, neavand numarul de telefon al lui Balla Geza, ma incred in site-ul WinePrincess.ro, de unde constatam fara efort, ca editia premium, cea la care se referea @andreiard, este din 2006. De atunci incoace nu au mai produs cadarca premium, ci asa cum ai observat alte varietati de vin precum numita Schiller sau Cadarissima. Nu stiu de ce, poate pentru ca nu au fost ani favorabili, de unde mica ironie catre Davino (bun producator, de altfel). 2006- anul aparitiei? Suntem in 2010, domnule!
Iar daca aveti curiozitatea sa-mi cititi si alte articole, veti constata ca nu toate vinurile la pretul mentionat de dvs au primit cununi de laude din partea mea.
Ma bucur sincer ca beti vinuri foarte bune. Poate imi dati o mica lista de astfel de vinuri, ca sa ma luminez si eu? Va rog:)

George Mitea spunea...

@Dragos: am patit-o si eu cu un Pinot de la ei. Tot 1+1. De atunci m-am lecuit. Ma gandesc ca nu sunt intamplatoare promotiile astea. Sunt cateva vinuri sub 10 lei care merita baute. Asta, dupa cum spui, nu este unul dintre ele. Apoi, e chestiunea inconsistentei calitative. Tu cumperi un genocid, iar cineva de la capatul tarii iti spune ca a baut acelasi vin si nu era defect. Dar asta e vina producatorului...

Andrei spunea...

George, de unde ai cumparat Cadarca Reserve 2006? As incerca-o si eu, mi se pare un soi deosebit, dar din pacate, doar cei de la Wine Princess scot o cadarca de calitate. Legat de Cuvee Uberland, cel din 2006 mi s-a parut un vin exceptional, desi nu sunt deloc un fan al merlot-ului, l-am cumparat cam cu 83 lei, zic ca e unul din vinurile scumpe care isi merita banii.

George Mitea spunea...

@Florin:te rog sa ma ierti, aveam impresia ca esti una si aceeasi persoana cu Florin care are un magazin de vinuri la Sinaia. Si invers, ca Florinul respectiv e cel cu @aberatiibahice. My bad! Barmanul are memorie proasta in barul asta:)
In alta ordine de idei, asa-i, si eu am o slabiciune greu de inteles pentru cadarca.
@Andrei: de cumparat am cumparat-o de aici. La Uberland n-am ajuns, dar imi tot spun ca voi ajunge si la Recasul de sus:)

Ciprian spunea...

Mai oameni buni, am vazut azi in Real Cadarca 2006 la 30 de lei/sticla. O fi aceeasi cu asta de mai sus, nush, dar asa parea...

boris spunea...

O cadarca foarte buna fac si cei de la statiunea de cercetare Minis, de unde de altfel, Balla cumpara cadarca, oricum este o cadarca frumoasa care isi merita banii. In ceea ce priveste promotiile de tip 1+1, se fac doar pentru a lichida stocurile, doar traim in Romania

George Mitea spunea...

@Ciprian: aceea e cadraca "premium". De altfel toate vinurile lor sunt ambalate la fel, in hartie, cu dop cerat. Asta arata ca in foto cu "reserve" pe diagonala. Dar e un vin ok si acela.
@Boris:vinurile de statiune sunt si ele produse cu pasiune. Si uneori, asta conteaza. Pacat ca se gasesc doar prin samizdat, sau de colectie, la preturi profibitive

Ciprian spunea...

Mda, de asta nu eram sigur...ce scrie pe diagonala

Dan Gurau spunea...

Buna seara,

Am ajuns si eu sa am cateva ore libere si am citit parerile Dvs. vis-a-vis de vinuri.
Si mie imi place Cadarca Reserve 2006, chiar daca nu ma pot considera nici pe departe specialist. Sunt inca la inceput de drum si am inca multe de invatat!
Nu am intrat in discutie cu intentia de a-mi face reclama, dar nici nu mi se pare corect sa trec in anonimat doar ca sa fac impresie buna!
Daca as incepe cu multumiri pentru recenzii favorabile as cadea in penibil, asa ca prefer sa va spun ca in numele celor care muncesc zi de zi pentru ca rovinoteca.ro sa va aduca in atentie produse si servicii cat mai bune va multumesc pentru orice parere fie ea negativa sau pozitiva. Promit sa tragem concluziile necesare pentru a modela ceea ce facem in asa fel incat sa atingem nivelul asteptarilor Dvs.
In privinta site-ului o sa incercam sa il completam cat mai mult cu informatii utile si produse. Am incercat totusi sa nu aducem un aflux de produse ..cu orice pret, mai degraba am considerat ca e mai bine sa testam si sa va oferim calitate si nu cantitate.
Cu referire la preturile de transport, facem demersuri pentru a ajunge la un acord cu cel putin o societate de curierat care sa fie favorabil in primul rand clientului din punct de vedere al costurilor.
Trecand in alt registru, la ultima vizita facuta la Cramele Wine Princess, am inteles de la Dl. Balla Geza, ca intr-adevar, functie de an si de felul cum conditiile climatice influenteaza culturile de vita-de-vie se pot sau nu produce diversele tipuri de vin.
Promit sa incerc, cu permisiunea Dvs., sa ajung sa fiu o prezenta cat mai constanta in cadrul comunitatii din care faceti parte si cu cea mai mare placere va stau la dispozitie cu toate informatiile necesare.
Cu stima, Dan Gurau

George Mitea spunea...

Va urez succes si va mai asteptam.
Intr-adevar, banuiam ca Wine Princess nu produc un soi de vin decat in anii favorabili. Altfel, nu s-ar explica situatia de fapt:)

Zoli spunea...

Ce mă bucur să citesc aşa de multe păreri despre Wine Princess. Uneori am avut senzaţia că rămâne în spatele marilor producători şi este cam ignorat(ă). :)

Dacă este să aleg între Überland şi Cadarca Reserve, atunci aleg Cuvee Balada, tot de Balla Géza. :)
Kadarissima este vin de desert roşu, excepţional.
Vă invit la o sticluţă, am în cămară :)

George Mitea spunea...

Salut, Zoli.
N-am prins Cuvee Balada, s-a facut doar in 2005, cred. Stiu ca intre Balada si Cuvee Princess e doar o diferenta de maturare, proportia soiurilor in cupaj fiind aceeasi.
Despre Cadarissima, te cred, dar am auzit si pareri mai putin elogioase. Dupa ce-mi voi consuma sticluta din propria camara, poate voi da curs invitatiei tale:)
Cat despre ignorarea producatorului, nu stiu ce sa spun. Nici pe ei nu prea ii da marketingul afara din casa. N-ar trebui, dar uite ca si asta conteaza.

Zoli spunea...

Asa este, cred ca sunt mai axati pe marketingul din Ungaria.
Am fost sambata la Paulis, pensiunea full, tocmai era o degustare pentru un grup din Ungaria.

Oricum WinePrincess este favorita meu din Romania. Doar e printesa :)

Zoli spunea...

Scuze, favorita mea :)

George Mitea spunea...

Decat o regina grasa (de Cotnari), mai bine o printesa frumoasa maghiara (sau albaneza, ce-o fi ea):)

princess spunea...

Salut pe toata lumea din acest blog...tot vorbind de printesa,haideti sa cunoasteti printesa adevarata al acestei societati...deci persoana mea.Societatea a luat fiinta in 1999 cand am infiintat societatea WINE PRINCESS S.R.L.si eram "printesa"-sotia domnului Balla.Dar in 2001 am dorit sa extindem piata de desfacere si m-am mutat cu copilul in Szeged,Ungaria unde imi desfasor activitatea in domeniul wine- tourismului.Aduc iubitori de vinuri din Ungaria in podgoria Minis(la noi la W.P.),la Cramele Recas,Aiud,Blaj,Jidvei.Iar anul trecut am organizat un turneu al vinului romanesc si maghiar WINE-TOUR in Brasov,Miercurea Ciuc,Tg-Mures,Cluj-Napoca si Oradea...datele sunt pe internet..."vrajitoarea vinului".
http://www.evz.ro/detalii/stiri/vrajitoarea-vinului-leaga-romania-de-ungaria-872119.html
http://infoportal.realitatea.net/presa~info-1764309.html
Mai tin sa precizez ca marketingul pe care l-am facut la inceput pentru Wine Princess mi se pare suficienta pentru a starni interesul consumatorului.Scot in evidenta la acest capitol ambalarea sticlelor de vin, foarte specifica,stil rustic pe care l-am conceput pentru a fi un cadou deosebit... Ma bucur ca am reusit sa trec la vremea respectiva peste parerile altora ca nu se va putea vinde vinul ambalat in hartie...pentru ca nu se vede culoarea. :-)...
...deocamdata atat...
Va urez un paste fericit cu un vin de W.P.!

...si sa ne vedem la VINVEST!:-)

George Mitea spunea...

@princess: Va urez bun venit pe blog. Sticlele sunt deosebite, intr-adevar.
Iar marketingul e foarte bun daca aveti vanzari bune:)
Ce nu inteleg eu in legatura cu vinurile dvs. este de ce apar doar uneori? De ce cadarca apare atat de rar? Ultima e din 2008, daca retin bine. Sau mustoasa?
In afara de aceasta, din pacate, nu voi participa la Vinvest. E cam departe:)
Sarbatori fericite si dumneavoastra!

Florin spunea...

O sa apara si din alti ani cand se termina vinurile din anii care sunt pe piata in momentul de fata.Acum Mustoasa este din 2009 (si e buna).Tot de la Wine Princess va recomand Cabernet Sauvignon Grand Selection 2003 (sau 2005,pret 50-55 lei la noi in magazine in Sinaia sau Oradea si pe site-urile noastre,dar merita banii.
Pentru vinurile Wine Princess va recomand cu caldura sa ne vizitati site-urile unde gasiti preturi ,,omenesti" in comparatie cu alte locatii,nu vreau sa sune a lauda ceea ce am scris mai inainte dar totusi cei care vor respectivele vinuri le pot gasi la un pret decent,gama de baza intre 19 -24 lei,gama Rezerve intr 45-55 lei.
Cat despre Vinvest,aseara pe la ora 1.30 m-am intors de la masa festiva oferita de organizatori,voi reveni cu vateva impresii despre organizare si prezenta producatorilor si distribuitorilor dupa vizita pe care o voi face si astazi.

George Mitea spunea...

Pai s-ar putea sa comand ceva in viitorul apropiat. As vrea sa mai incerc cadarca reserve, a trecut un an de la prima intalnire. Si de cab-ul 2003 am mai auzit lucruri bune.
Cat despre Vinvest, chiar te rog sa ne spui cateva impresii.

Szövérdfi-Szép spunea...

Wine Princess e printre favoritele mele dintre cramele din Romania, George stie :) ori de cate ori am vorbit de Cuvee Uberland eu alegeam Cuvee Balada de la WP :)
Si da, m-am intalnit u WP si la Vinvest. Vinurile albe erau prea calde, deci le-am sarit, insa nu se pot rata Cabernet Sauvignonul Reserve, Burgundul Reserve si Cadarissima. Cele mai bune cred cu care au venit la targ.

In rest despre vinvest...iar s-au ratacit pitipoancele (dar nu as baga mana in foc ca nu ar fi prostituate) si au ajuns in spatele pulturilor de la Tohani si Cotnari, asa ca la standurile respective nici nu m-am oprit.
Salonul din punctul meu de vedere a fost salvat de Basilescu, Enira, Wine Princess, SERVE, Wines&Foods cu cateva "bijuterii" italiene si un Solo quinta cu care nu au mai vrut sa ma serveasca cei de la Recas, nici acum nu inteleg de ce.

Antonio o fi mare bucatar, dar la showurile culinare din pacate i-au dat microfon, asa ca nu te puteai intelege cu reprezentantii produatorilor nicium ca din toate boxele ne explica el cum sa taiem ceapa. Dar, am gustat si vinuri extraordinare.

Szövérdfi-Szép spunea...

Huh, ieri am avut parte de cea mai bună Cadarcă de când mă ştiu. E din 2006, a lui Dula Bence (http://dulabor.hu/lang1/) din Eger (Hu) şi e ceva fantastic, într-un echilibru perfect. Iar partea bună este că el însuşi a prezentat-o.
Nu cred că o s-o uit curând, de fapt cred că m-am îndrăgostit :)

George Mitea spunea...

Pai sefu', hai sa facem o afacere:) Tu mai fa rost de asemenea geme, si in interes stiintific eu le rascumpar de la tine. Gasim solutii pt. transport

Szövérdfi-Szép spunea...

"This is the beginning of a Beautiful friendship" :)
George, cred că o să ne vedem în curând :)