Vinul.ro nr. 24

A aparut ceva mai repede, probabil ca sa-l savureze oamenii inainte de Paste.
Soiurile evaluate critic sunt Pinot Noir (cu La Cetate 2007 pe post de port-drapel) si Feteasca Alba. Aici, cum ma si asteptam, niciun vin peste 80 de puncte. Castiga Domeniul Coroanei 2009 (75pct) urmata la mare distanta de Jidvei 2008 (70pct). Ma bucur, oarecum, ca in scurta mea evaluare din februarie, am invrednicit-o cu 77 pct, ceea ce inseamna ca am cam nimerit-o. M-as fi bucurat si mai mult sa fi fost mai buna, dar macar vinurile din soiul acesta nu costa mult.
Un interviu interesant cu Mark Dworkin (oenologul vinurilor bulgaresti Enira si, in viitor, al celor romanesti de la Aliman). In alt registru, Iulia Creanga ne invata cum sa facem vin in casa, Rotenberg isi lanseaza Rapsod, un vin accesibil (pana in 20lei), vin pentru "intelectualii salarizati". Ne mai intalnim cu Segarcea, Davino si cu Razvan "Passepartout" Jurca, acum in vizita la Wilhelm Tell, precum si cu amicii Alin si Mihnea studiind de zor niste sticle de Cabernet.
E un numar foarte consistent. Multe articolel le puteti citi deja online pe Vinul.ro.
Recomandarile mele pe care le gasiti in acest numar:
Merlot Castel Starmina 2008 de la Vinarte si Chateau Cotnari 2007 (e si o recomandare si pentru directorul de marketing de la Cotnari SA:)

0 comentarii: