Vinul.ro nr. 23

In numarul 23, Vinul.ro ne propune analiza critica a doua soiuri populare, asa cu ne intalnim cu ele la raft: Tamaioasa Romaneasca si Muscat Ottonel. La tamaioase pe primele locuri s-au clasat vinurile Prince Stirbey, dar cum ele nu se gasesc in supermarketuri sa amintim si tamaioasa 2008 sec de la Segarcea si cea de Cotnari- dulce, 2005. Interesant ca tamaioasa 7 pacate 2006, laureata Premiilor de excelenta Vinul.ro, vinul cel mai punctat de jurati la degustarea in orb, a obtinut acum doar 70pct. Cred ca s-a facut dreptate.
La muscat, cea mai buna versiune este si cea mai celebra: "fata in iarba" Dry Muscat 2008 de la Jidvei, urmata indeaproape de Val Duna 2008 de la Carl Reh.
In afara de acestea: degustarea de vinuri intre 40 si 130 de lei, degustare la care vinurile bulgaresti Enira au stralucit la fiecare categorie de pret; o cunoastem mai bine pe Mona Arsulescu, aka Vinuri Povestite.
Recomandarile subsemnatului din acest numar le gasiti aici si aici. Enjoy!

edit: ar mai fi o veste, pe care o descoperim intr-o reclama. Gama Cocosul de la Recas se va imbogati cu o feteasca neagra 2009 (85% feteasca, 5% Novac, 5% Negru de Dragasani si 5% Merlot). Interesanta compozitie!

6 comentarii:

alibus spunea...

Am inteles ca Mihnea a pus deja mana pe un exemplar. (la cocos ma refer)

George Mitea spunea...

Sa-l stapaneasca sanatos. Eu, probabil, o sa-l gust prin 2011, cand o sa apara in supermarketurile din Galati:)

alibus spunea...

Vezi ca te cataloghez ca resemnat.

George Mitea spunea...

:)))
Ei, am date de contact de la Recas. Imi trebuie doar banii necesari...

Anonim spunea...

Buna, George. Multumesc mult pentru mentiune si credit. Cele bune, Mona.

George Mitea spunea...

Don't mention it.
Oricum esti in blogroll-ul meu de ceva vreme.