Recomandarea saptamanii: Malbec 2007 Trapiche: Vinul cu aroma de prajitura de casa


Malbec 2007, Oak Cask, Trapiche, Mendoza Argentina, rosu sec, 13,5%
Acesta este un vin mai bun decat cei 22 lei, la care este pretuit. Aici d-l Parker are dreptate (sticla are un neckhanger care ne instiinteaza ca Robert Parker jr. il considera un best buy)
Apoi, pe post de reclama gratis, mentionez ca la Metro am gasit, in acelasi raft, versiunile 2005, 2006 si 2007 ale acestui vin. Asa ca cine are curiozitatea unei mici degustari pe verticala si-o poate satisface. Despre 2005 cititi aici review-ul lui Ciprian.
Vinul, asadar, este pronuntat fructat, aminteste atat in nas, cat si in evolutie de magiunul de fructe (cu pana la 80% prune:), este puternic baricat in stejar, de unde izul de vanilie, apoi aduce in gura fructe negre de padure, boaba de cafea si tabac. Corpolenta buna, culoare superba, rubinie-inchisa cu nuante violacee, tanini moderati, un post-gust mediu-lung, finish condimentat (scortisoara, piper).
La capitolul "minus", trebuie spus ca si in acest vin se percepe rezidual aroma inconfundabila de cauciuc ars, si ca alcoolul nu este prea bine integrat, generand o senzatie de fierbinteala, specifica mai degraba cognacurilor. Dar, contempland florile de gheata de pe geam, pe post de pahar de seara tarzie, poate pica la fix.
Concluzie: este un vin corect, foarte fructuos, cu arome din lume noua.

0 comentarii: