Vinul.ro nr. 34

Intrerupem emisia pentru a va comunica o idee super a celor de la Vinul.ro, anume nu o degustare tematica ci o calatorie reala cu iz de gaz de esapament si drumuri desfundate.
In acest numar redactorii Vinul.ro au plecat in Oltenia unde au vizitat si degustat cam tot ce misca, de la mai cunoscutii Stirbey, Domeniul Coroanei, Vinarte, Oprisor, Samburesti pana la cei mai mici gen Eco Terra, Casa de vinuri Iordache, Sparleni, Avincis, si altii. E vorba atat de crame dar mai ales de oamenii din spatele lor. Dosarul "Oltenia" se incheie cu lista cuprinzatoare a celor mai remarcabile vinuri dintre cele aproape 75 degustate. Cel mai bun alb este Sirena Dunarii 2001 de la Vinarte (89pct) iar cel mai bun rosu este Cabernetul Soare 2005 de la Vinarte (88pct). Sa vedem ce zona urmeaza.
Interesanta e si excursia in Bucovina, un periplu etno-culinar de Horia Hasnas. Valentin Ceafalau vorbeste tocmai despre oamenii care fac vinul, iar Cezar Ioan face portretului exportatorului la tinerete, un pastel deprimant al unei industrii care ilustreaza fidel odiseea morala a tarii noastre.
Pentru restul stati cu ochii pe site-ul vinul.ro si sau daca va place mai mult print-ul- pe chioscurile de ziare.
Recomandarile mele sunt de gasit la pagina 36 si sunt Merlot "Emeritus" 2007 Cramele Rotenberg si Tamaioasa 2007 "Origini" Budureasca.

6 comentarii:

Cezar spunea...

Multumim, George, la numarul urmator vom povesti ce-am descoperit prin Dealu Mare. Iar pe micii producatori din Dragasani ii vei putea gusta pe 26-27 februarie, la urmatoarea editie a Zilelor Vinul.Ro :)

Ciprian spunea...

aoleo, iar ne asteapta o zi grea :)

Anonim spunea...

print la chioscurile de ziare?? nu am vazut asa ceva. si am intrebat de n ori

alibus spunea...

Era intr-o vreme la inmedio, dar nu stiu daca mai e.

Anonim spunea...

inmedio? adica magazinele alea de prin supermarketuri,etc?

George Mitea spunea...

@Cezar: alte zile Vinul.ro??? Imi faci probleme in casnicie, dom' Cezar:) Amu', din intamplare, in weekendul respectiv am o chestiune de "vecinica pomenire", asa ca-i las pe ceilalti sa povesteasca si ei cum e cu cramposia. Dar ideea de a face "raiduri" zonale in fiecare numar, si apoi de a importa rezultatele la Bucuresti, e geniala, mai ales ca multi producatori nu ajung pana in capitala. Bravos!
@Ciprian: esti pe cont propriu de data asta, baiete:)
@Ionut: exact, la Inmedio, in supermarketuri