"I Rustici" Lambrusco Amabile

Uitati-va la eticheta. Nu-i asa ca-i dragalasa? Parca a desenat-o un copil. Fara a fi vreun expert in branding si nici consumatorul tipic care sa se lasa induplecat de asemenea chestiuni, am cedat intr-o clipa de slabiciune acestei galese sticle de lambrusco amabil de Puglia. Lambrusco a invadat raftul de jos al supermarketurilor cu butelci care mai de care mai burtihanoase, la preturi derizorii. Exista un motiv.
Vinul acesta este rosu, usor dulce- asta inseamna "amabile", frizzante si rau! Rau adica prost. Nu zic ca nu se poate bea, dar nu se poate bea cu placere. Te lamureste de la bun inceput. Stiti cum miroase vinul rosu de tara (aka hibrid) amestecat cu cola? Ei, hai, nu va faceti ca nu stiti, macar din amabilitate si tot ati acceptat o data un pahar de "spritz american". Exact asa miroase vinul, exact asa are si gustul. Ca tot vorbeam cu confratele blogger Marchizul Beau D'Afur (nomina odiosa:) cum ca ambalajul trebuia sa se marieze fericit cu vinul. De cele mai multe ori e invers, adica vinul e ok, dar brandul, eticheta, reclama sunt odioase. Ei, in cazul de fata eticheta e mai buna decat vinul. Mi-a sugerat ceea ce si spune: "rustic". Dar nu! in vin nimic neaos, rustic, pamantean! E doar o posircuta industriala lipsita de suflet. Sau sigur, daca vinul de tara cu cola vi se pare rustic, atunci jackpot!
Costa 14 lei si face 65 de puncte.

22 comentarii:

ionut spunea...

aha! deci asta e un spritz american lambruscat rustic. sper ca am inteles bine

George Mitea spunea...

Astonishingly rustic! Wino-Cola!

Anonim spunea...

Tare George, tare...
Hai ca mi-a placut.
Asa si este , suta la suta adevar.
Eu unu nu am mai apucat sa public ce iti spuneam - chestii tari din domeniu, ca am appucat sa vad o liga de supereroi emeriti...
Dar o sa o fac si pe asta:))

Anonim spunea...

HAHAHAHAHAHAHAHHA
Mor de ras George..ce s-a intamplat,? cum a aruncat nea Misa pe blogul Marchizului cu buzduganu in bloggeri ca nu e bine sa stati seara sa va jucati cu marchizu...adica un fel de tras de urechi....cum nu mai stai cu ochii pe blogu marchizului?:))))))))))))))
ce tare!!!!!

George Mitea spunea...

Stiam ca o sa spui asta, marchize. Fa-ti un blogroll, pune-ma acolo, dupa care intoarce-te aici si repeta comentariul de mai sus. Au fost mai multi in lista mea de bloguri care acuma nu mai sunt. Dar te inteleg. Crezi ca nu-i o coincidenta...

Anonim spunea...

AhAAA...asa functioneaza deci....."da-mi sa iti dau"...?
ptiuuu si io naivu care credeam ca daca vrei sa pui bine, daca nu nu...
da parca prea coincidenta e asta...:)))))))
fiecare face cum vrea, ca asa e pe lumea asta...oricum e de ras rau...sa sara si ultimu dinte din gura...
curat coincidenta coane Jorj..:)))))
chiar si asta cu "fa cuminte ce trebuie apoi mai treci matale pe aci"...asa ca la iobagului caruia ii dau sau nu pamant....:))))))))
Tare!!!!!
asa ca inca odata: CURTAT COINCIDENTA COANE JORJ!!!1

George Mitea spunea...

Uite, stii ca nu sunt adeptul stilului tau, dar stii ca te urmaresc si ca faci un gest de...curatenie pentru industrie, chiar daca, uneori, exagerat. Asa ca fie si numai pentru a-ti inchide gura mare (:), te introduc la loc in lista. Acuma nu incepe cu ironii "vai da' ce onoare", "sarumana" "multumesc, dar n-am nevoie" si altele, ca nu-i cazul, si-mi stiu conditia si locul in ordinea ontologica. Dar, in lumea bloggerilor, in care traiesc de vreo 2 ani, reciprocitatea e de fapt o mana stransa. Gandeste-te te rog la asta.

Anonim spunea...

stiu George ca stilul asta poate fi privit ca cel "smuls" de la haltere si ca doare spatele de multe ori de iti vine sa mananci greutatile, din proprie experienta.
gestul in sine a fost ciudat, sa zic asa usurel..., ba chiar barbatesc mi se parea sa imi dai de veste de la primele vizite comune pe blogul unuia si al altuia: Marchize eu asa functionez...te pun - ma pui. Era mai fair si intelegeam.
Da asa la prima furtuna pe vas sar toti pasagerii ca fulgera....Oamenii o sa se supere in continuare ca sunt adevaruri dureroase...dar in incet se vor aseza povestile.
Mi se pare o unda de pseudo teama ciudata...cel putin pentru mine.
Apreciez mana intinsa si poti sa te bizui pe o strangere de mana ferma....fara fracturi de metacarpiene.
Si mai stiu ca mai multi se uita la marchiz da ca sa nu supere producatorii privesc in sus si fluiera...e ok si asa....pe vas pentru asta te urci pe scandura subtire...:))

George Mitea spunea...

Din nou, pot sa inteleg acest fel de a gandi (am citit multa literatura, lol) si ca te-ai simtitit jignit (ofensat e mai bine zis), imi cer scuze. Nu teama de nume din industrie ma "mana la lupta". Probabil stii ca nu traiesc din asta si ca cele spuse in avertismentul din subsol sunt adevarate. In sensul in care nu numai ca nu traiesc, dar nici vreun venit nu am de pe urma blogului.
Totusi, ai un stil care te face sa fii mai precaut cu asocierea, din nou nu vreau sa ma intelegi gresit. Marchizul este un brand in sine, o imagine. Si ai construit-o corect. Presupun ca abilitatile astea fac parte din job, cine stie. Eu sunt unul dintre cei care crede ca doar asa se poate scrie despre si cum scrii tu, si chiar as avea rezerve sa aflu cine scrie blogul(adica persoana cu nume intreg si CNP). Ce scrii imi ajunge.
In alta ordine de idei ma intreb de ce vorbesti doar de segmentul premium, sau doar de aceia care chiar fac vin. De ce nu vorbesti si despre colosi, care pe langa vinul mediocru mai au si un branding de tot rasul. Zic si eu, nu acuz sau bat apropouri. Eu o fac din partea "lichida", dar la siliciul si celuloza nu ma pricep.

Anonim spunea...

Marchizu nu are CNP...el e o idee...si cum in lumea ideilor nu cauti figuri, amprente dentare sau ale degeteleor, asa si noi ar trebui sa privim continutul si nu coaja in care se afla.
Ce pot sa spun e ca blogul nu se sprijina pe nici un suport finaciar...adica careva care sa alimenteze cu arginti la ora fixa pe inserat doar ca sa dam in burgheji...
Marchizul e satul ca un domeniu nobil, vinul , sa fie porcait de tot soiul de ineptii imagistico - conceptuale...si cum de imagine nu prea se ocupa lumea care sta mai mult cu ochii pe licoare....
Vinul e un lucru viu care nu umba gol prin lume, se impodobeste, ii place sa straluceasca sub toate aspectele.
Am trecut de faza cu sticla manjita cu pamant uscat sau cu plasticul....sau asa sper
De ce sa fim schiopi...
Oare nu de aia ramanem mereu in urma? ca avem tot felul de handicapuri....
Cat despre segmente si colosi....colos nu esti doar prin dimensiune, ci si prin, sau mai ales prin...calitate
Toate vor veni la randul lor...dar in timp....nu se poate tot odata.

George Mitea spunea...

Bun. Ramane cum am stabilit, atunci!

Anonim spunea...

Normal!!!
Sper ca nu am strans prea tare mana sa doara...nu de alta da daca e fracturata nu poti sa te aperi de cei care vor da in tine ca faci vizite nocturne pe vasul bantuit al Marchizului:))))))

George Mitea spunea...

Have no fear! CA sa ma apar si te ei si de tine spun doar ca a te citi nu inseamna in mod necesar si a fi de acord.
Se da concurs la Externe, stii:)))

Anonim spunea...

:)))))))
eu dau la interne...vorba cantecului: "Pumnii mei minte nu are"...

Anonim spunea...

de data asta chiar nu ai nimerit-o nea George. Vinul asta de Puglia e chiar fain.Am baut cu 3 prieteni toata noaptea si a doua zi am fost tipla.

Horia spunea...

sa iti fie rusine ca ai terfelit vinul asta.. e foarte bun pt categoria din care face parte.. sa iti fie rusine !!

George Mitea spunea...

Draga Anonim sau Horia, este foarte posibil sa ma insel. Oricum, il puteti cumpara si bea voi pe tot. Si Horia, desi sunt magulit de tratament, da-mi voie totusi sa ma duc in camaruta mea, sa-mi plang in pumni de rusine.

Szövérdfi-Szép spunea...

George, eu nu înțeleg un lucru...de ce cumperi vin roșu la 14 lei? Hai să zicem un Castel Huniade, da. Este un vin simplu, dar corect. Dar de ce vă aruncați banii pe geam nu înțeleg...
Lăsați vinurile astea ”minunate” pentru cei gen Horia. Așa nici nu trebuie să-ți fie rușine. :)))

George Mitea spunea...

Zoli: grea intrebare. Cred ca e placerea descoperirii, sau vreun fel ciudat de perversitate:) Pe unele dau banii, desi stiu ca sunt 90% sanse sa nu simt nicio satisfactie de pe urma lor. Iar imi e rusine:))

Szövérdfi-Szép spunea...

ok, am înțeles, dar să știi că și masochismul se poate vindeca :))) eu zic să ai o pușculiță specială unde să strângi banii ăștia aruncați pe ferestră. La trei economisiri deja îți iei o sticlă bunicică :)

George Mitea spunea...

Desigur! Asta e un principiu pe care incerc sa-l urmez si eu. Treaba asta e de acum un an totusi. Iar treaba cu bloggeritul e ca nu-i suficient sa fie bun(sau rau). Trebuie sa fie altul:)

Anonim spunea...

:) cred ca e chestie de gust,parerea mea e ca pt.fete e un vin f. bun ,de fapt seamana cu mustul la gust,ceea ce nu e un lucru atat de rau si Lambrusco rose chiar arata bine in pahar.Pt. cei ce doresc un vin sec ,sa le intepeneasca limba ,nu-l recomand.