Carmenere Cono Sur Tocornal 2010


Acest vin proaspat din Chile poate fi util precum un instalator cand ti se sparge o teava de apa, dar la fel de bine poate fi acelasi om a muncii (mic, indesat, mirosind a usturoi, cu mustati tarasconeze, basca, geanta ponosita, de piele- din care iese o cheie enorma, halat albastru cu pete de grasime) in aula academiei in timpul decernarii premiilor pentru cea mai buna lucrare de fizica teoretica.
E genul "vinisor" de larg consum, curat, corect si fara pretentii.

Culoarea este de un rosu rubiniu intens, nasul adauga volatili de violete, pielarie, ardei verde, must/miere. Gustul - de o corpolenta usoara si aciditate buna- ne propune pruna, secundar zmeura, si tente mineral-vegetale. Zaharul rezidual se ingramadeste in final, deloc scurt, dominat de lemn parfumat, condiment si pruna.
Alte detalii: 12,5% alc, demisec, zona Valle Central, importat de Cramele Recas, primita spre degustare de la ei. Desi nu l-am vazut in raft, probabil vinul are un pret de 15-20 lei. SCOR 74 pct. Are de partea sa avantajul tineretii, si pentru intalniri cu prietenii nu-i de aruncat.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Descriere in prima parte minunata:
deci un instalator s-a dus in aula academiei ca sa premieze un chilian care venise pe o bicicleta sa depaneze microfonul de la care un nene cu mustacioare avea sa decerneze premiul pentru fizica pamantului imbibat cu pruna , zmeura, minerale, vegetale si boabe, 100 la numar, pe care stateau tot atatea gospodine care asteptau tot atati instalatori premiati de academiile mondiale cu virtutea rosie rubinie intensa...
Nu e asa ca am prins povestea?
:))

George Mitea spunea...

Yap. Doar ca biclicleta celor de la cono sur e in gamele superioare. In gama Tocornal se merge pe jos, sau te duce un prieten.

Anonim spunea...

nasol, nasol....inseamna ca nu mai ajunge nici un instalator la academie