Piros Tramini 2013. Un vin auriu, mirosind intens a miere poliflora, trandafiri, compot de lyche, gust dens cu tuse seci, vanoase, producatoare de salivatie, textura amintind de cherimoya si papaya (puteti incerca si cu zarzara si pepene galben daca nu va vin in papile exoticele amintite), lung ca un sandvis dulce, cu umplutura sec. Bun vin. E totusi un demisec, deci asocierile gastronomice sunt ceva mai dificile, poate ceva asiatic cu gust dulce-picant, poate un desert fructat nu prea dulce. Oricum- 23 de lei pe site-ul cramei si 85 pct fara regrete de la mine!![]() |
| sursa foto: giony.ro |
Motivul pentru denumirea "colorata" este culoarea pielitelor- dupa cum puteti observa in poza alaturata. Vinul obtinut e insa alb. Desi ma gandesc ca daca cineva si-ar dori neaparat, printr-o maceratie mai lunga, ar putea obtine si vinuri roze. Soiul e foarte vechi, multe alte varietati de vita de vie avand in ADN urme din aceasta familie, din care, desigur, cel mai celebru reprezentant este gewurztraminer. Care se produce si el la Pivnita Takacs si despre care vom povesti intr-un articol viitor.


0 comentarii:
Trimiteți un comentariu