Vinul.ro nr. 48


In acest numar Cezar Ioan e furios pe carciumarii si hotelierii nostri care ne jumulesc dupa principiul dai si fugi. Apoi, aflam ca Vinul.ro, varianta print, a implinit 4 ani de existenta. Sa cresti mare si sa dai de baut!

O serie de evenimente de primavara sunt descrise: Provino Cluj + concursul Vinurile Primaverii, Prowein si zilele Vinul.ro Iasi. Un turneu de Merlot l-a gasit pe Prince Matei 2008 in postura de mare invingator cu 91 pct. 
Noile Davino. Ori s-au perfectionat domnii, ori a lasat Vinul.ro stacheta un pic mai jos, pentru ca avem nu mai putin de 4 vinuri de 90+. Feteasca neagra, Revelatio, Domaine Ceptura si marele Flamboyant (95pct!). Cramele Recas si al lor Castel Huniade.Vanju Mare ne promite un Negru Vartos. Hai s-o vedem si p-asta! Mai aflam si despre ciudata situatie a interdictiei de plantare a vitei de vie pana in 2016, despre vinurile si distilatele din ciocolata, despre investitiile in vin.
De fapt, marele eveniment al editiei este interviul lui Valentin Ceafalau cu marele bucatar(pardon, "chef") Ferran Andria. 
Recomandarile mele se gasesc la pagina 52 si sunt Marques de Casa Concha Pinot Noir 2010 si Vouvray Moelleux 2008 de la Domaine du Clos Naudin.
Enjoy!

2 comentarii:

sunmirror spunea...

Stirea cu Negru Vartos mi s-a parut si mie demna de remarcat in editia asta. :) Acu' sa vedem si daca o sa-l scoata... promit sa cumpar cateva cutii macar din patriotism (sau hai sa zicem mai bine de dragul incurajarii diversitatii). :D

George Mitea spunea...

Sper si eu. Doar gandul e de apreciat