Berea bautorului de vin, ep. 5 (editie de Paste): Schneider Aventinus Eisbock 12% alcool!

Blasfemie! Sa bei bere de Paste, dar daca nu va puteti abtine, na: "berea germana care face rieslingul german sa planga de ciuda". Cum asa, va intrebati? Pai are 12% alcool:)
La o asemenea tarie ne-a astepta sa fie de nebaut, nu-i asa? Ba bine ca nu! In asta consta maiestria domnului Schneider (si fii). E o bere bock, din grau, siropoasa, aramie inchis, cu vagi tuse rubinii.
Face spuma frumoasa, alba. In nas aduce a coaja de portocala, caramel, cacao, guma de mestecat. In gust e de o densitate deosebita, ca o ciocolata calda, banana, cu picanterii alambicate de piper, cuisoare si nucsoara, dar si dulceata de fructe confiate. Totusi ceea ce ridica mult calitatea berii este faptul ca poseda o carbonatie foarte buna, ceea ce face greutatea gustativa usor de suportat. Mai mult, pe final apare si o impresie migdalata care tonifiaza licoarea. Ai impresia ca musti din ea, nu ca o bei, atat de densa si complexa este!  
Si metoda de producere e deosebita. Berea de baza se ingheata la 250 grade celsius (de unde "eis") pentru indepartarea apei, de unde si concentratia deosebita atat gustativa, dar si evident alcoolica.
Atentie mare, desi e usoara de baut, tot asa de usor se urca la cap! Deci moderatie, camarazi! 
Merge la masa, merge de Paste, merge la miel, mai ales din pricina finalului condimentat si a structurii cremoase.
Costa 8 lei o sticla de 33cl, gasibila in online. 5 (din 5) capace. De baut macar o data in viata!